понеділок, 27 травня 2024 13:08

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 триває невпинно - Євлаш

Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 триває невпинно - Євлаш
За кордоном безперервно триває процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16. Фото: dyvys.info

Процес навчання українських пілотів на винищувачах F-16 триває невпинно.

Після завершення одного етапу, місця вже навчених льотчиків займають інші. Про це в ефірі Суспільного розповів речник Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш.

Він нагадав, що до повітряної коаліції входять низка країн, у тому числі США, Велика Британія, Данія, Румунія, Франція. Усі ці країни допомагають навчати не лише українських пілотів, а й інженерів, які в майбутньому обслуговуватимуть винищувачі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: F-16 будуть в Україні протягом місяця - ЗМІ

"Цей процес невпинний, ми постійно використовуємо всі слоти, надані нам країнами-партнерами. І після закінчення одного етапу, як ми бачили на прикладі Аризони, льотчики переміщуються на інший майданчик у Європу, а на їхнє місце набираються одразу інші люди", - сказав Євлаш.

За його словами, українські військові вивчають базові навички для швидкого забезпечення обслуговування винищувачів. Зокрема пілоти відпрацьовують різні тактичні завдання у складі груп й польотні прийоми.

Програма тренувань на F-16 розрахована на два роки, але це відносний термін.

"Наші військові Сил протиповітряної оборони впорались з програмою підготовки на системі Patriot за 3-4 тижні, попри те, що вона розрахована на 3-4 місяці", - зазначив Євлаш.

Він додав, що винищувач F-16 є доволі складною літальною машиною, у зв'язку з чим лише після випуску перших пілотів можна буде знати приблизно необхідний для підготовки час.

Повітряні сили Збройних сил України потребують щонайменше 150 літаків різних типів для заміни нинішнього авіапарку, заявив речник Повітряних сил Ілля Євлаш.

Однак, за його словами, навіть один-два сучасні винищувачі будуть серйозним посиленням авіапарку.

Зараз ви читаєте новину «Навчання українських пілотів на винищувачах F-16 триває невпинно - Євлаш». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі