пʼятниця, 12 жовтня 2018 11:39

Журналісти гинуть на війнах - оприлюднили дані невтішного звіту

Журналісти гинуть на війнах - оприлюднили дані невтішного звіту
Більше половини загиблих журналістів цього року вбили на воєнних конфліктах

За 9 місяців 2018-го - з січня по вересень - у світі загинуло більше журналістів, ніж за весь 2017-й. Більше половини вбиті в зонах військових конфліктів.

До жовтня цього року вбили 57 кореспондентів. За весь минулий рік загинули 55 співробітників ЗМІ. Такі дані оприлюднила правозахисна організація "Репортери без кордонів".

13 журналістів вбито в Афганістані, по 6 у США та Мексиці. У Центральноафриканській Республіці загинуло 3 - росіяни Орхан Джемаль, Олександр Расторгуєв і Кирило Радченко.

За перші 9 місяців 2018-го у світі загинули 10 представників громадянської журналістики та 4 помічники журналістів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вбили журналістку, яка розслідувала розкрадання коштів

Залишаються ув'язненими на сьогодні 155 професійних журналістів. Найбільше в Єгипті та Туреччині - по 27. У російських в'язницях сидять 4 журналісти: ігор Рудніков, Жалауді Герієв, Олександр Толмачов і Олексій Назімов із анексованого Росією Криму.

2 українських журналістів - Кирила Вишинського та Станіслава Асєєва утримують у в'язницях у так званій ДНР.

2 жовтня на вулиці Банковій під Адміністрацією президента близько 500 людей вимагали розслідувати напади на громадських активістів. За півтора роки було 55 таких випадків. Не знайшли жодного замовника і дуже мало виконавців.

Зараз ви читаєте новину «Журналісти гинуть на війнах - оприлюднили дані невтішного звіту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі