понеділок, 06 липня 2009 08:07

США не перешкоджатимуть Ізраїлю в здійсненні удару по Ірану

США не перешкоджатимуть Ізраїлю в здійсненні удару по Ірану
Віце-президент США Джозеф Байден заявив в інтерв"ю ведучому передачі This Week телеканалу АВС: Вашингтон не перешкоджатиме Ізраїлю в здійсненні превентивної атаки на іранські ядерні об"єкти, якщо Єрусалим вирішить, що цей удар необхідний.

Під час бесіди Байден підкреслив, що США не мають права диктувати умови жодній суверенній державі, яка сама повинна вирішувати, що вона може робити, а чого ні. Він також повідомив, що Вашингтон залишає за Ізраїлем право формувати свої відносини як з Іраном, так і з будь-якою іншою країною.

Нагадаємо, що в квітні цього року Байден в інтерв"ю телерадіокомпанії CNN заявив, що він не чекає від нового уряду Ізраїлю під керівництвом лідера "Лікуда" Біньяміна Нетаньяху військовій операції проти іранських ядерних об"єктів. На думку Байдена, подібний крок був би "необачним".

Аналогічну точку зору раніше озвучив і глава оборонного відомства США Роберт Гейтс, який заявив: "Якби вони (ізраїльтяни) зробили які-небудь дії цього року, я був би здивований. Я думаю, у нас ще достатньо часу, щоб переконати Тегеран відмовитися від програми створення ядерної зброї. Не знаю, скільки... Можливо, рік, два роки, три роки".

У керівництві Ізраїлю, у свою чергу, вважають, що іранський режим в змозі створити ядерну боєголовку за півроку або рік: начальник військової розвідки (АМАН) Амос Ядлін заявив близько двох місяців тому, що іранський режим має в своєму розпорядженні майже все необхідне для створення ядерної зброї, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «США не перешкоджатимуть Ізраїлю в здійсненні удару по Ірану». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі