пʼятниця, 12 липня 2024 12:34

Спека до +42°С накриє Україну - оновлений прогноз

Спека до +42°С накриє Україну - оновлений прогноз
У Києві 13 липня очікується сильна спека. Фото: facebook.com/tala.didenko

13 липня на Сумщині, Харківщині, на крайньому заході України, а також в Криму очікується спека +30...34°С.

На решті території України - сильна спека, протягом дня прогнозують +35...40°С. У південній частині буде +38...42°С, повідомила синоптикиня Наталка Діденко в Telegram.

"Як це не дивно, проте завтра на кілька градусів менше кусатиме люта спека Сумщину та Харківщину. Навіть зараз у Сумах +27 градусів, а в Харкові +29 градусів - цокотимо зубами від холоду. Повсюди завтра буде сухо та із палючим сонцем. Вітер в Україні східний та південно-східний, невеликий. Обов'язково, обов'язково захищайте голову капелюхом, будь-яким, коли є потреба вийти з квартири чи будинку, не забудьте воду", - написала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аномальна спека викликала смертельні пожежі

У Києві 13 липня очікується сильна спека з температурою повітря до +37°С.

Надалі сильна та надзвичайна спека втримається в Україні. 19-20 липня ймовірне послаблення у західних, північних областях та на Вінниччині. Температура повітря знизиться в цих областях до +25...30°С.

Південь, схід та значна частина центральних областей України ще перебуватимуть серед надзвичайної спеки тривалий час.

"При сонячних опіках категорично не можна мастити уражені ділянки засобами, що містять спирт чи жир. Вода, трав'яний чай, тінь, протяг, захист голови та шкіри, вентилятори, обливання водою, менше руху, легка їжа. При тепловому ударі - одразу подалі від сонця, у тінь чи під парасолю, воду пити малими ковточками, покласти на лоба, скроні та під потилицю рушник чи серветку, змочені холодною водою або шматочки льоду. Охолодження різко робити не можна! За можливості створити хоча б мінімальний протяг, ввімкнути вентилятор", - додала Діденко.

Рекордна спека останніми днями спричинила сотні смертей, а також численні лісові пожежі у Європі та Азії. У Сполучених Штатах Америки також фіксують аномально високі температури.

Зараз ви читаєте новину «Спека до +42°С накриє Україну - оновлений прогноз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі