неділя, 04 серпня 2024 10:05

Мер Одеси Труханов заграв на балалайці, а Путіну несуть валізку для ла*на - найкращі меми тижня
25

Цього тижня у соціальних мережах висміяли мера Одеси Геннадія Труханова, якому не сподобалося перейменування вулиць у місті.

Gazeta.ua зібрала найцікавіше.

У Telegram Труханов пригрозив "скасуванням" перейменування.

26 липня розпорядженнями начальника Одеської обласної військової адміністрації Олега Кіпера в області та Одесі перейменували понад 400 топонімів. Це зробили на виконання закону "Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії".

Зокрема, в Одесі замість Гагаріна буде проспект Лесі Українки, замість Жванецького (який у 2019 році отримав орден від російського диктатора Володимира Путіна. - Gazeta.ua) - бульвар Військово-морських сил, замість провулку Лермонтовського 2-го - провулок Госпітальєрів - на честь добровольчої організації парамедиків, що була заснована на початку бойових дій в Україні у 2014 році.

Замість Пушкінської - вулиця Італійська, провулку Чайковського - Театральний, Гагарінське плато – Аркадійське. Замість Думської - площа Біржева, оскільки мерія розміщується у будівлі Старої одеської біржі - пам'ятці архітектури національного значення.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арестович, Тимошенко і Бойко очолили антирейтинг довіри населення

Одна з центральних вулиць Одеси - Жуковського - матиме імʼя Святослава Караванського, одесита, письменника, мовознавця і дисидента.

Сусідня вулиця Буніна називатиметься на честь Ніни Строкатої - одеситки, мікробіологині, дисидентки.

Колишня вулиця Братів Поджіо тепер називатиметься на честь Василя Фащенка - українського літературознавця і критика.

Провулок Жукова отримав імʼя Івана Луценка: одесита, лікаря, історика, політичного і військового діяча.

"Якщо комусь дуже кортить прогулюватися вулицями з імперськими/радянськими назвами - є Москва та Уфа, а не українська Одеса", - сказав Олег Кіпер.

Також у соцмережах відреагували на повідомлення ЗМІ про те, що Україна отримала винищувачі F-16.

Крім того, у мережах відреагували на знищення російських "вагнерівців" у Малі і завоювання турецьким стрільцем Юсуфом Дікечом срібної медалі зі стрільби з пневматичного пістолета на Олімпійських іграх у Парижі.

Раніше у соцмережах створили меми про нардепа Миколу Тищенка.

Також створили меми про актора студії "Квартал 95", продюсера, сценариста і режисера Руслана Ханумака, який хизувався, що виїхав до Сполучених Штатів Америки.

Зараз ви читаєте новину «Мер Одеси Труханов заграв на балалайці, а Путіну несуть валізку для ла*на - найкращі меми тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі