вівторок, 30 липня 2024 15:50

Шмигаль назвав дві причини покращення ситуації зі світлом в Україні

Шмигаль назвав дві причини покращення ситуації зі світлом в Україні
Прем'єр-міністр України Шмигаль назвав дві причини покращення ситуації зі світлом. Фото: t.me/Denys_Smyhal

Завдяки завчасному завершенню ремонтів на двох блоках атомних станцій та зниженню температури повітря ситуація в енергетиці стабілізувалася.

Продовжується підготовка до осінньо-зимового періоду та розвиток альтернативних джерел генерації. Про це під час засідання уряду повідомив прем'єр-міністр України Денис Шмигаль.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "В такому режимі доведеться жити" - експерт сказав, що буде зі світлом восени та взимку

"Вже запустили програми державної підтримки побудови розподіленої генерації. Є перші приклади кредитування бізнесу та фізичних осіб для посилення енергетичної стійкості", - додав він.

Шмигаль також нагадав, що президент Володимир Зеленський підписав закон про зняття ввізного мита й ПДВ для енергообладнання.

"З 27 липня закон набув чинності. Тепер у пільговому режимі громадяни та бізнес можуть завозити електрогенератори, інвертори, акумулятори, зарядні станції тощо", - розповів голова уряду.

Обмеження постачання електроенергії в Україні будуть мінімальним у наступні три місяці. Можливо, у цей час відключення взагалі не застосовуватимуть.

Після зменшення спеки і до настання холодів енергосистема України перебуватиме у відносному балансі за умови відсутності нових пошкоджень об'єктів генерації, розповів радник прем'єра з питань енергетики Юрій Бойко.

Зараз ви читаєте новину «Шмигаль назвав дві причини покращення ситуації зі світлом в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі