середа, 31 липня 2024 22:42

"Страх і нерозуміння": командирка батальйону "Госпітальєри" назвала причину побиття ветеранів цивільними

"Страх і нерозуміння": командирка батальйону "Госпітальєри" назвала причину побиття ветеранів цивільними
Народна депутатка України Яна Зінкевич вважає, що цивільні люди можуть дозволяти собі побиття ветеранів через власні страхи та нерозуміння. Фото: Gazeta.ua

Командирка добровольчого медичного батальйону "Госпітальєри", народна депутатка України Яна Зінкевич вважає, що цивільні люди можуть дозволяти собі побиття ветеранів через власні страхи та нерозуміння, оскільки перебувають далеко від війни. Таку думку вона висловила в ексклюзивному інтерв'ю Gazeta.ua.

"Я думаю, що (цивільні дозволять собі бити ветеранів - ред.), мабуть, через страх і нерозуміння. Тому що вони знаходяться в тилу, вони далекі від війни й не знають, що це таке, а тому не розуміють, що кожен ветеран - це людина, яку треба поважати, шанувати, цінувати, тому що ця людина боролася за кожного з нас на передовій. Я не вірю, що ті, хто дозволяють собі піднімати руку, не бачили, що це ветеран. Такі випадки - надзвичайно рідкісні", - зазначила Зінкевич.

На її переконання, ветеранів дуже легко відрізнити від пересічних людей, адже вони вирізняються специфічними манерами, зовнішнім виглядом і поведінкою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Воювати доведеться ще кілька років", - командирка "Госпітальєрів" Яна Зінкевич

"Дуже мало ветеранів, які повертаючись у цивільне життя, знову мають вигляд цивільних людей. Навіть та сама борода - за нею можна впізнати, що це - дуже ймовірно ветеран, тому що з нею - комфортніше на війні", - пояснила Зінкевич.

Говорити про завершення війни можна буде лише після того, як РФ виведе свої війська з території України і росіяни почнуть поважати право українців жити на своїй землі, сказав Зеленський.

У 2022 році президент назвав 10 пунктів формули миру.

Зараз ви читаєте новину «"Страх і нерозуміння": командирка батальйону "Госпітальєри" назвала причину побиття ветеранів цивільними». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі