понеділок, 28 вересня 2009 09:33

СОТ попросила Україну не вводити нові обмеження на імпорт

СОТ попросила Україну не вводити нові обмеження на імпорт
Комітет Світової організації торгівлі (СОТ) з питань обмежень, що вводяться в інтересах платіжного балансу, 25 вересня розглянув питання скасування Україною тимчасових надбавок до мита на імпортні товари.

Уряд України 8 вересня повідомив СОТ про виконання зобов"язань - 13% надбавка на імпорт легкових автомобілів і холодильників перестала діяти з 7 вересня ц.р. В п"ятницю, 25 вересня, комітет СОТ, який в червні рекомендував Україні скасувати надбавки до середини липня, схвалив дії Києва. Втім, представник Євросоюзу висловив жаль, що надбавки не були скасовані до середини липня, як раніше мали намір зробити в Кабміні, і попросив Україну утриматися від введення нових обмежень на імпорт. За його словами, ЄС уважно стежитиме за розвитком подій.

Нагадаємо, в кінці липня генеральна рада СОТ зобов"язала Україну відмінити надбавки не пізніше 7 вересня, повідомляє "Коммерсант-України".

Зараз ви читаєте новину «СОТ попросила Україну не вводити нові обмеження на імпорт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі