вівторок, 02 липня 2024 09:29

Це міг бути найдорожчий день для ВПС України: у Forbes висловились про атаку на Миргород

Це міг бути найдорожчий день для ВПС України: у Forbes висловились про атаку на Миргород
Росіяни атакували дорогі літаки Су-27. Фото: РосЗМІ

1 липня у Росії заявили про удар "Іскандером" по українському аеродрому Миргород.

Там перебувало шість Су-27, російська ракета знищила два з них, пише Forbes.

"Російський безпілотник помітив щонайменше шість українських надзвукових винищувачів Су-27, припаркованих просто неба серед білого дня. Російська ракета "Іскандер", випущена по них, знищила два дорогоцінних Су і пошкодила інші чотири", - пишуть журналісти.

Це міг бути один з найдорожчих днів для українських ВПС від початку повномасштабного вторгнення.

Атака на Миргород є лише останньою у серії російських ударів по вразливих українських авіабазах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна вдарила по об'єктах на території РФ - Генштаб повідомив деталі

"Перші два удари, завдані восени минулого року, застали українські ВПС зненацька і підірвали пару винищувачів МіГ-29. Третій удар, нанесений у листопаді, схоже, вразив нелітаючий штурмовик-обманку Су-25. Але потім четвертий наліт безпілотників збив Су-25. Два Су-27, які "Іскандер" знищив у Миргороді, доводять число українських військових літаків, які росіяни підірвали на землі за останні дев'ять місяців принаймні до п'яти. Ці втрати українці не можуть собі дозволити", - пишуть у Forbes.

На початку 2022 року ВПС України мали на озброєнні близько 125 літаків Су-27, Су-25, МіГ-29 та інших. За 28 місяців боїв українці втратили близько 90 літаків, за даними аналітиків Oryx.

1 липня російські паблики повідомили про удар по українському летовищу Миргород у Полтавській області. Нібито удару було завдано ОТРК "Іскандер-М" з касетною бойовою частиною, внаслідок якого було знищено та пошкоджено певну кількість літаків Су-27.

Зараз ви читаєте новину «Це міг бути найдорожчий день для ВПС України: у Forbes висловились про атаку на Миргород». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі