середа, 18 березня 2009 16:16

Уряд скасував 13% мито на імпорт, яке проштовхував бютівець

Уряд скасував 13% мито на імпорт, яке проштовхував бютівець

Кабінет Міністрів ухвалив постанову, якою скасував введення 13% надбавки до мита на імпорт товарів, крім автомобілів і холодильників.

Про це заявила голова Ради підприємців при Кабміні Оксана Продан.

Вона наголосила, що відповідно до закону, яким така надбавка була введена, уряд має право ухвалювати рішення про її скасування на деякі товари.

"Кабмін скасував цю надбавку для всього імпорту, окрім автомобілів і холодильників", - сказала Продан.

Водночас міністр економіки Богдана Данилишин сказав, що дана постанова набере чинності через 10 днів після публікації.

Крім того, міністр повідомив, що Кабмін схвалив законопроект, яким, у разі його ухвалення парламентом, дію 13% надбавки до ввізного мита буде скасовано взагалі.

Раніше Тимошенко відмежувалася від закону, яким було введено 13% мито на імпортні товари.

Нагадаємо, що автором законопроекту про 13% мито на імпортні товари, проголосованого парламентом, є БЮТівець Сергій Терьохін.

Він пояснював, що такий тимчасовий відступ від узятих Україною на себе зобов"язань при вступі до СОТ є допустимим, що підтвердили проведені ним переговори з представниками СОТ і Міжнародного валютного фонду.

Крім того, згідно з документом, ініціатором підвищення ставок є виключно Кабінет міністрів, який розробляє і подає на розгляд парламенту законопроекти з перерахуванням товарів і надбавок до мит на їх імпорт.

За матеріалами: УНІАН, Gazeta.ua.
Зараз ви читаєте новину «Уряд скасував 13% мито на імпорт, яке проштовхував бютівець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі