середа, 10 серпня 2011 14:52

Сьогодні інститути оприлюднюють списки майбутніх студентів

Сьогодні інститути оприлюднюють списки майбутніх студентів

Сьогодні до кінця дня завершується другий етап вступної кампанії - до кінця дня мають бути оприлюднені списки рекомендованих до зарахування та зарахованих на держзамовлення.

Про це журналістам на прес-конференції повідомив міністр освіти, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає кореспондент Gazeta.ua.

"Загалом за нашими оцінками цей процес пройшов спокійно. Черг не було, порушень прав абітурієнтів не було. Контролювало міністерство та громадські організації", - зауважив міністр.

Табачник повідомив, що він не задоволений співпрацею з громадськими організаціями: "У нас була домовленість, що ми говоримо про порушення один одному. Бо у пресу дуже просто дати заяви. Ось вони й пишуть: Харківський національно-економічний університет з мовчазної згоди міністерства таємно ввів додаткові екзамени. Або ж: університет Драгоманова не оприлюднив списки тих, хто поступав на фізичне виховання. Виявилося, що це не підтверджено. Емоційно, це дуже неприємні факти".

Табачник запевняє, що вже можна зробити висновок, що державне замовлення буде виконано. Хоча у деяких південних та східних областях по окремим спеціальностям воно не виконано.

"Є випадки, коли університети просять зменшити обсяг держзамовлення. 90 місць повернув ХНУ ім. Каразіна, 20 місць повертає Харківська політехніка. У Києво-могилянській академії не виконано держзамовлення по спеціальностям фізика і хімія. Ми передаємо ці місця в інші університети", - сказав чиновник.

Зараз ви читаєте новину «Сьогодні інститути оприлюднюють списки майбутніх студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі