середа, 10 серпня 2011 12:51

Табачник пояснив, чому скоротилася кількість студентів

Табачник пояснив, чому скоротилася кількість студентів

Міністр освіти Дмитро Табачник називає вигаданими спекуляціями розмови про те, що Міносвіти намагається розібратися з ректорами шляхом скорочення держзамовлення.

Про це він сказав на прес-конференції під час засідання уряду.

"Почали говорити, що розподіл держзамовлення має якісь інші ознаки крім потреб регіонів. Всі спекуляції стосовно цього - це найнеприємніший факт для мене під час вступної кампанії", - зауважив Табачник.

"Навіщо було брехати про політичне замовлення? Мені це було неприємно", - додав міністр.

Табачник зауважує, що кількість студентів скоротилася через скорочення кількості студентів-бюджетників.

"Уцілому по країні держзамовлення скоротили на 20%. У "Києво-Могилянськиій академії" на 19%, Університеті Франка на 12%, у "Львівській політехніці" на 15%, Університеті ім Гетьмана на 32%, Таврійському університеті ім. Вернадського на 31%", - підкреслив чиновник.

Раніше Табачник пообіцяв оприлюднити список вузів, до яких цього року не було подано жодної заяви. Між тим експерти кажуть, що скорочення держзамовлення - це інструмент зведення рахунків з ректорами, які не подобаються міністру.

Зараз ви читаєте новину «Табачник пояснив, чому скоротилася кількість студентів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі