субота, 22 липня 2006 11:01

Саакашвілі готується до нової зустрічі з Путіном

 

У Тбілісі не драматизують відміну візиту президента Михайла Саакашвілі на неформальний саміт СНД до Москви і готуються до нової зустрічі лідерів Грузії та Росії, про це заявив у п"ятницю замглави МЗС Грузії Мераб Антадзе.

- Ми думаємо, що це повинна бути дуже важлива зустріч. На ній повинно відбутися ґрунтовне обговорення (існуючих проблем). Для цього необхідний час, у тому числі для підготовки російської сторони, і необхідний вільніший формат для президентів з тим, щоб вони змогли все обговорити грунтовніше, - сказав Антадзе.

За його словами, існуючі питання дуже гострі і "дійсно формат заходів в Москві (в рамках саміту СНД) дуже завантажений для того, щоб їх обговорювати".

- Ніяких інших причин (відміни візиту Саакашвілі) немає, оскільки передбачалося, що основною в ході візиту нашого президента буде саме двостороння зустріч. Нічого трагічного немає, і ми готуємо нову зустріч, яка, як ми сподіваємося, повинна принести нові кроки, - сказав грузинський дипломат.

Антадзе відзначив, що консультації з питання діалогу президентів велися ним в російському зовнішньополітичному відомстві з першим заступником глави МЗС РФ Андрієм Денісовим.

- Ми фактично ідентично оцінюємо ситуацію, - відзначив Антадзе.

За його словами, "зараз дуже складно говорити з приводу термінів нової зустрічі".

- Але я сподіваюся, що це буде не в далекому майбутньому, принаймні російська сторона говорила про найближче майбутнє, - сказав він, пише NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі готується до нової зустрічі з Путіном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі