понеділок, 09 жовтня 2006 11:50

Саакашвілі готовий зустрітися з Путіним

Саакашвілі готовий зустрітися з Путіним

Президент Грузії Михайло Саакашвілі заявив, що готовий зустрітися з російським колегою Володимиром Путіним у будь-який час, щоб вирішити кризу в російський-грузинських відносинах.

- Я готовий зустрітися у будь-який час. Якщо вони хочуть зустрітися сьогодні увечері, я готовий полетіти, куди вони хочуть, - повідомив грузинський лідер в інтерв"ю телекомпанії ВВС.

Президент Грузії нагадав, що під час зустрічі з Путіним кілька місяців тому у них відбувся дуже "чесний, щирий і відкритий діалог". Проте, коли грузинська сторона запропонувала зустрітися знов після саміту "великої вісімки", Москва пропозицію відхилила.

Коментуючи питання телеглядача про можливі дії Тбілісі у відповідь на транспортну блокаду та антигрузинську кампанію у РФ, Саакашвілі освідчився у любові до Росії, до росіян і до російської культури.

- Грузини повні пошани до російської культури, - підкреслив він, але про конкретні заходи говорити не став.

Саакашвілі пояснив аудиторії, що в основі суперечностей між Росією і Грузією лежать не поточні політичні суперечності, а загальний принцип взаємин РФ з колишніми республіками СРСР.

- Зараз вирішується питання про те, як будувати зовнішню політику зі своїми сусідами і яких цінностей дотримуватися, - відзначив грузинський президент.

Нагадаємо, транспортна блокада Грузії почалася у вівторок, незабаром після того, як затримані за підозрою у шпигунстві російські військові були відправлені з Тбілісі на батьківщину.

Одночасно правоохоронні органи розгорнули кампанію за припинення протиправної діяльності вихідців з Грузії, посилюючи контроль за мігрантами і закриваючи деякі заклади, що належать грузинам. У п"ятницю з Москви були депортовані на батьківщину, за різними даним, від 143 до 180 громадян Грузії, повідомляє ForUm.

Зараз ви читаєте новину «Саакашвілі готовий зустрітися з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі