вівторок, 30 серпня 2022 02:38

Спецтема: Війна Росії проти України

"Румунська модель": у США розповіли, як можуть навчати українських пілотів літати на F-16

"Румунська модель": у США розповіли, як можуть навчати українських пілотів літати на F-16
У США вважають, що "румунська модель" відмінно підійде пілотам з України. Фото: Вікіпедія

Сполучені Штати можуть навчити українських пілотів літати на американських винищувачах F-16, використовуючи тренувальну програму, яка застосовується для аналогічного перенавчання пілотів ВПС Румунії.

Ця програма застосовується вже кілька десятиліть та показує прекрасні результати, повідомляє профільне видання Air Force Magazine з посиланням на військових армії США.

Командування навчання і підготовки ВПС США, яке відповідає за навчання особового складу Повітряних сил країни, розробило курс для пілотів союзних країн та держав-партнерів США - шестимісячний курс початкової кваліфікації ANG International Initial Qualification (Advanced). Наразі він застосовується в Румунії, але його можна адаптувати для України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Словаччині попрощалися з МіГ-29: ці винищувачі може отримати Україна

Румунські пілоти переучуються з морально і фізично застарілих винищувачів МіГ-21 на F-16. Перенавчання проходить на авіаційній базі Національної гвардії США Морріс, штат Арізона.

Американські військові вважають, що українські пілоти чудово освоять навчальну програму - їхні літаки новіші, порівняно з багатьма іншими східноєвропейськими країнами, а самі українські льотчики набагато талановитіші.

"Виходячи з того, що я чув, я думаю, що вони ідеально впишуться в те, чим ми тут займаємося" - заявив виданню полковник Брант Патнем, заступник командира 162-го авіакрила в Моррісі.

У США льотчики стандартно починають підготовку з того, що кілька тижнів літають на навчально-тренувальному літаку Т-6, потім кілька місяців - на навчально-тренувальному літаку Т-38. Після цього вони записуються на базовий курс військових льотчиків, де навчаються на одномісному літаку F-16C. Після закінчення цього курсу їм присвоюється рівень володіння навичкою "ведений", і поки вони не налітають на своєму літаку не менше 500 годин, кваліфікацію не буде підвищено.

У США тим часом тільки обговорюють питання передачі Україні винищувачів четвертого покоління. Пентагон зосереджений на перекиданні в Україну озброєння, якого ЗСУ потребують прямо зараз.

Загалом, Пентагон вважає, що передача винищувачів Україні займе роки, оскільки мало передати літаки, потрібно підготувати особовий склад та інфраструктуру.

Зараз ви читаєте новину «"Румунська модель": у США розповіли, як можуть навчати українських пілотів літати на F-16». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі