субота, 21 січня 2023 19:44

Розстріл Гіркіна і краш-тест для поліції: що говорив загиблий міністр Монастирський про війну, Україну та ЗСУ
9

18 січня трагічно загинув міністр внутрішніх справ 42-річний Денис Монастирський. Він був на борту гвинтокрила ДСНС, який впав поблизу дитячого садка у Броварах на Київщині. Загалом жертвами катастрофи стали 14 людей.

Денис Монастирський народився 12 червня 1980 року у місті Хмельницький. Закінчив юридичний факультет тамтешнього університету управління та права, мав кандидатський ступінь. Викладав і мав вчене звання доцента.

У серпні 2019-го Монастирський став нардепом від партії "Слуга народу". У Верховній Раді очолив комітет з питань правоохоронної діяльності. У липні 2021 року зайняв посаду керівника МВС України.

"Можу сказати, що ухвалив найскладніше рішення в своєму житті", – казав тоді Монастирський.

Gazeta.ua зібрала останні цитати загиблого міністра внутрішніх справ.

Я зателефонував Зеленському і сказав: "Почалося". 24 лютого на зв'язку був голова Прикордонної служби України: він повідомив, що його підлеглі борються із росіянами у трьох північно-східних областях України. Враховуючи, що атаки йдуть відразу в декількох місцях, це було саме воно (повномасштабне вторгнення. – Gazeta.ua).

Автор: https://www.facebook.com/moden.ua
  Денис Монастирський народився 12 червня 1980 року у місті Хмельницький. Закінчив юридичний факультет тамтешнього університету управління та права, мав кандидатський ступінь. Викладав і мав вчене звання доцента. Працював у юридичній фірмі Hillmont Partners. У 2016-2019 роках відповідав за програми реформ правоохоронної та судової системи в аналітичному центрі «Український інститут майбутнього». Працював помічником Антона Геращенка, коли той був депутатом від «Народного фронту».  У серпні 2019-го Монастирський став нардепом від партії «Слуга народу». У Верховній Раді очолив комітет з питань правоохоронної діяльності. У липні 2021 року зайняв посаду керівника МВС України. У нього залишилася дружина і двоє дітей
Денис Монастирський народився 12 червня 1980 року у місті Хмельницький. Закінчив юридичний факультет тамтешнього університету управління та права, мав кандидатський ступінь. Викладав і мав вчене звання доцента. Працював у юридичній фірмі Hillmont Partners. У 2016-2019 роках відповідав за програми реформ правоохоронної та судової системи в аналітичному центрі «Український інститут майбутнього». Працював помічником Антона Геращенка, коли той був депутатом від «Народного фронту». У серпні 2019-го Монастирський став нардепом від партії «Слуга народу». У Верховній Раді очолив комітет з питань правоохоронної діяльності. У липні 2021 року зайняв посаду керівника МВС України. У нього залишилася дружина і двоє дітей

Із нами люди, завдяки яким ми маємо можливість сказати: "Слава Україні! Героям Слава!". Це – люди, якими пишаюсь я особисто, їх родини і, переконаний, все наше суспільство. Ті вчинки, які ви робите сьогодні і будете робити завтра, дають нам нашу незалежність, вибудовують її. Дух українства ми відстоюємо щодня, щохвилини в Соледарі, Мар'їнці, Бахмуті, на Запоріжжі, Харківщині, Херсонщині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Трагедія в Броварах: що відомо про загиблих керівників МВС

Ми в Міністерстві внутрішніх справ не допустимо жодних сепаратистських проявів на кшталт тих, що були навесні 2014 року в Харкові, Луганську, Донецьку! Повторення Слов'янська ми також не допустимо! Якщо якийсь Гіркін спробує захопити адмінбудівлі, він буде розстріляний нашим спецназом без попередження та жодних вагань.

Зараз не 2014 рік. Україна стала сильнішою та організованішою. Зараз кожен на своєму місці повинен виконувати свою щоденну роботу, аби функціонували школи, лікарні, дитячі садки, підприємства.

Вже невдовзі перемога, відпочинок, реабілітація

Автор: https://t.me/Pravda_Gerashchenko
  Останній доклад міністра Монастирського президенту України Володимиру Зеленському. Фото зроблено 17 січня
Останній доклад міністра Монастирського президенту України Володимиру Зеленському. Фото зроблено 17 січня

Апарат МВС – це аналог кисневого апарату, який рятував Міністерство у найскладніший період і дозволив повноцінно працювати. Кожен на своєму фронті, кожен зі своїми особливостями, кожен зі своїми викликами, але ми змогли об'єднатися і зробити те, чого не очікували в світі.

Перші, кого зустрічають на деокупованій території люди – це національна поліція. Вони заходять в кожну хату, спілкуються з кожним, бо там може не бути електроенергії, мобільного зв'язку – люди не знають, яка ситуація, де їх родичі, як оформити потрібні документи. Люди бачать, що є влада, яка починає функціонувати на певній території, порядок. І це все робить національна поліція після зачистки населеного пункту. Це відрізняє російський підхід – фільтрація, тортури, катівні, ями.

Путін і його поплічники постануть перед трибуналом

41 тисячу воєнних злочинів зареєстрували в Україні усі органи (станом на кінець жовтня. – Gazeta.ua). Поліція – 39 тисяч. Стаття – "Порушення звичаїв війни". Це все, що відноситься до катувань, злочинів щодо дітей, руйнування, викрадення майна, насильницька евакуація, сексуальні насильства – те, що найбільше зустрічається.

Денис Монастирський загинув 18 січня
Фото: delo.ua
Останній доклад міністра Монастирського президенту України Володимиру Зеленському. Фото зроблено 17 січня
Денис Монастирський із міністром оборони Олексієм Резніковим
Загиблий міністр неодноразово проводив зустрічі із талановитими дітьми
Монастирський зі звільненими з полону командирами захисників "Азовсталі"

Путін і його поплічники постануть перед трибуналом. Я очікую велику кількість розгляду судових справ по встановленим особам (росіянам, які вчинили злочини в Україні та були ідентифіковані. – Gazeta.ua) очно і заочно. Ті, хто отримав вирок заочно, їх буде розшукувати Інтерпол,і вони будуть притягнуті до відповідальності на території тієї країни, де їх затримають.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Уряд призначив тимчасового керівника МВС

Війна стала справжнім краш-тестом для системи Національної поліції. Усі сім років вибудовувалася, реформувалася, змінювалася і зростала Нацполіція. Сьогодні я можу з гордістю сказати, що 130 днів війни (саме стільки тривала повномасштабна війна на той момент, коли робилася ця заява. – Gazeta.ua) стали справжнім випробовуванням для кожного члена цієї великої команди. Ця система встояла.

Взаємодопомога відрізняє нас від ворога. Відповідальність за своїх рідних і міста відрізняє від росіян, які напали на нас.

Чим ближче ми до перемоги, тим частіше і більше у нас буде роботи. ЗСУ починатиме видихати – вже невдовзі перемога, відпочинок, реабілітація, а у нас буде ще більше відповідальності, напруження і багато викликів.

Зараз ви читаєте новину «Розстріл Гіркіна і краш-тест для поліції: що говорив загиблий міністр Монастирський про війну, Україну та ЗСУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі