середа, 18 січня 2023 13:13

Трагедія в Броварах: що відомо про загиблих керівників МВС
8

Керівники МВС загинули в авіакатастрофі
Фото: Нацполіція
Євген Єнін
Денис Монастирський
Денис Монастирський загину в авіакатастрофі
У Євгенія Єніна лишилася родина

Сьогодні в авіакатастрофі в Броварах загинуло керівництво Міністерства внутрішніх справ - міністр внутрішніх справ Денис Монастирський, перший заступник міністра Євгеній Єнін та державний секретар Юрій Лубкович. Усі вони летіли в гвинтокрилі ДСНС.

Gazeta.ua зібрала основну інформацію про загиблих.

Денису Монастирському 42 роки. Народився в Хмельницькому. Закінчив юридичний факультет Хмельницького університету управління та права. Кандидат юридичних наук.

Автор: delo.ua
  Денис Монастирський
Денис Монастирський

Спершу Монастирський викладав у Хмельницькому університеті управління та права, очолював відділ з питань законотворчості та наукових експертиз. З 2007 року почав працювати юристом.

Пізніше доєднався до Головної Ради Українського товариства охорони пам'яток історії та культури. Був секретарем Конкурсної комісії з формування Державного бюро розслідувань, експертом Українського інституту майбутнього.

2019-го став народним депутатом від партії "Слуга народу". Очолював Комітет з питань правоохоронної діяльності. Був членом Національної ради з питань антикорупційної політики.

16 липня 2021 року Верховна Рада призначила Дениса Монастирського міністром внутрішніх справ.

Був одружений. З дружиною виховували двох синів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Падіння гвинтокрила у Броварах ‒ правоохоронці прокоментували версію про замах на державних діячів

Євгену Єніну 42 роки. Народився в Дніпрі.

У 2002 році закінчив Національну академію Служби безпеки України.

Автор: slovoidilo.ua
  Євген Єнін
Євген Єнін

У 2010 році здобув науковий ступінь кандидата політичних наук зі спеціальності "Основи національної безпеки держави".

Через два роки закінчив ще й Український державний університет фінансів та міжнародної торгівлі. Отримав кваліфікацію юрист-міжнародник.

Заступником Монастирського став 2021-го. До цього працював в посольствах України в Молдові та Італії, в Міністерстві закордонних справ України, зокрема обіймав посаду заступника очільна МЗС Дмитра Кулеби.

Був одружений, лишилися двоє дітей.

Юрію Лубковичу 33 роки. Народився в Тернополі. У 2010 році закінчив Erasmus University Rotterdam за спеціальністю "Бізнес".

Автор: gazeta-misto.te.ua
  Юрій Лубкович
Юрій Лубкович

На посаду державного секретаря Міністерства внутрішніх справ України його призначили у 2021 році. До цього був керівником Секретаріату Голови Верховної Ради. Ще раніше працював начальником управління з суспільно-політичних питань та інформаційної діяльності у Тернопільській обласній державній адміністрації.

Був одружений.

Уранці 18 січня гвинтокрил Super Puma у Броварах впав поруч із житловим будинком на територію одного з дитячих садочків. Спалахнула пожежа, яку незабаром загасили.

Влада та поліція підтвердили смерть міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, його першого заступника Євгена Єніна і держсекретаря МВС Юрія Лубковича. Загалом на борту було дев'ятеро людей: шість – з оперативної групи МВС, а також троє членів екіпажу ДСНС. Усі загинули.

Метою польоту був візит в одну з гарячих точок, де проходять бойові дії.

Зараз ви читаєте новину «Трагедія в Броварах: що відомо про загиблих керівників МВС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі