середа, 19 червня 2024 22:10

Розширили коло осіб, які зможуть отримати одноразову допомогу у разі загибелі військового

Розширили коло осіб, які зможуть отримати одноразову допомогу у разі загибелі військового
Уряд розширив коло осіб, які матимуть право на одержання одноразової грошової допомоги. Фото: НБУ

Кабінет міністрів розширив коло осіб, які матимуть право на одержання одноразової грошової допомоги у разі загибелі військовослужбовця.

Про це повідомив уповноважений Верховної ради з прав людини Дмитро Лубінець.

За інформацією омбудсмана, зокрема:

закріплено право жінок (чоловіків), які проживали з військовослужбовцем без реєстрації шлюбу;

онуків загиблого (померлого) військовослужбовця, за умови, що їх батьки померли;

дітей, народжених після загибелі (смерті) військовослужбовця.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На фронті загинув Микола Коханівський

"Також визначене коло осіб, які мають право на отримання одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті) згаданої категорії осіб у разі відсутності особистого розпорядження, а також тих, хто має право на отримання одноразової грошової допомоги, незалежно від наявності чи відсутності особистого розпорядження", - сказав Лубінець.

Крім того, уряд встановив порядок розподілу часток одноразової грошової допомоги у разі відмови однієї з осіб, яка має право на допомогу, від отримання своєї частки.

"Закріплено заборону відмови від призначення та отримання одноразової грошової допомоги від імені малолітніх, неповнолітніх дітей загиблої (померлої) особи, а також недієздатних осіб та осіб, цивільна дієздатність яких обмежена", - повідомив уповноважений.

У лютому президент Володимир Зеленський повідомив, що з початку повномасштабної російської агресії загинули 31 тисяча українських військових.

Зараз ви читаєте новину «Розширили коло осіб, які зможуть отримати одноразову допомогу у разі загибелі військового». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі