пʼятниця, 08 квітня 2022 13:34

Спецтема: Війна Росії проти України

Розповсюджують фантазії: яку частину Маріуполя контролюють росіяни

Розповсюджують фантазії: яку частину Маріуполя контролюють росіяни
Українські захисники продовжують контролювати Приморський район, частину Лівобережного в районі Азовсталі, узбережжя від Азовсьалі до порту, сам Порт і власне території (включаючи навколо) заводів Фото: BBC

Росіяни другий день поспіль поширюють одну й ту ж брехню. Стверджують, що контролюють Маріуполь. Іноді уточнюють, що взяли під контроль тільки центр.

В реальності вони просунулись у контролі на один квартал. Відносно контролюють територію в районі знищеного Драмтеатру. Саме в цьому квадраті розташовані будівлі евакуйованих обласної прокуратури та СБУ, повідомив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко.

"Назвати це контролем "центру міста" - російське перебільшення. Як доказ відсутності контролю можна подивитися й на інтерв'ю гауляйтера Костянтина "Трупожера" Іващенка. І на місця "виборів" і діяльності колаборантів та окупанів. Це все далеко від центру та скоріш це можна назвати околицями міста", - написав радник міського голови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зосередили зусилля на захопленні Маріуполя та блокаді Харкова

Українські захисники продовжують контролювати Приморський район, частину Лівобережного в районі Азовсталі, узбережжя від Азовсталі до порту, сам порт і території (включаючи навколо) заводів. Це більша половина міста.

У Маріуполі депутат-зрадник із забороненої проросійської партії ОПЗЖ Костянтин Іващенко дав неправдиве інтерв'ю росіянам стосовно ситуації в місті. Іващенко стверджує, що в місті залишилося 300 тис. осіб, а до активної фази війни було 600 тис., повідомив 8 квітня радник міського голови Петро Андрющенко у Telegram.

Зараз ви читаєте новину «Розповсюджують фантазії: яку частину Маріуполя контролюють росіяни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі