субота, 16 вересня 2023 10:11

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія обстрілюватиме енергоінфраструктуру України цієї зими – розвідка

Росія обстрілюватиме енергоінфраструктуру України цієї зими – розвідка
Британська розвідка припускає, що Росія зможе створити значні запаси крилатих ракет, які дозволять знову обстрілювати об'єкти української енергетичної інфраструктури. Фото: pixabay.com

Російська Федерація прагне створити значні запаси крилатих ракет, щоб цієї зими знову обстрілювати об'єкти української енергетичної інфраструктури.

Щоб запускати ці ракети з глибини російської території, країна-агресорка використовує стратегічну бомбардувальну авіацію, йдеться у свіжому звіті розвідки Міноборони Великої Британії від 16 вересня.

Британські розвідники, посилаючись на дані з відкритих джерел, зазначають, що з квітня витрати РФ на крилаті ракети скоротилися. Водночас російські лідери підкреслили свої зусилля щодо збільшення темпів виробництва таких ракет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Буде складно – Данілов розказав про підготовку країни до зими

Саме крилаті ракети повітряного запуску, особливо сучасні AS-23a KODIAK ("Радуга" Х-101), використовувалися для російських атак у період з жовтня 2022 року по березень 2023-го.

Раніше очільник Укренерго Володимир Кудрицький заявив, що українські енергетики невпинно продовжують підготовку до опалювального сезону. З його слів, наразі вже виконано від 60-80% плану відновлення енергосистеми. Кудрицький наголосив, що обіцяти легкої зими неможливо, але "українська енергосистема вистоїть".

З жовтня минулого року Росія активно завдавала масштабних ракетних ударів по енергетичній інфраструктурі країні. Україна пережила понад 10 хвиль масштабних російських обстрілів. Ворог залучав десятки ракет різних типів і дальності.

Через дефіцит потужності в енергосистемі Міненерго доводилося застосовувати відключення електроенергії споживачам. Попри непросту зиму для українців, ворог не зміг досягти своєї мети спричинити в Україні повний блекаут.

Зараз ви читаєте новину «Росія обстрілюватиме енергоінфраструктуру України цієї зими – розвідка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі