понеділок, 04 вересня 2023 21:44

Першому місту порадили приготуватися до електроенергії за графіками

Першому місту порадили приготуватися до електроенергії за графіками
У Дніпрі можливі відключення електроенергії. Фото: Pexels

Мешканцям Дніпра порадили готуватись до відключення електроенергії.

Електрику необхідно споживати економно, сказав директор ДТЕК Дніпровські електромережі Андрій Терещук, пише "Наше місто".

Неможливо відновити на 100% пошкодження, завдані українській енергосистемі під час російських обстрілів.

"Потрібно розумно споживати електроенергію. Зменшити навантаження на мережі хоча б у пікові години. Якщо графік споживання буде більш згладженим, то енергетикам буде набагато легше", – вказав Терещук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Можливі відключення: у Раді розповіли про ситуацію в енергосистемі України

Відключень електроенергії не уникнути. Треба готуватись до графіків.

"За поточних умов та того, що люди будуть заощаджувати, якщо ми будемо переживати цю зиму по нашій області з таким же графіком і в такому режимі, як минулу зиму, то це буде дуже добре. Тому відключення будуть. Я думаю, що вони будуть по графіку, ми впораємося з його виконанням, як і минулого року. Ми дуже багато працювали над тим, щоб наше обладнання не виходило з ладу при цих відключеннях і включеннях. Якщо ми будемо жити без електроенергії 4 – 8 годин на добу, це буде добре", – пояснив директор.

Країна-агресорка Росія відновить удари по енергетичній інфраструктурі України з настанням холодів. Посилити стійкість української енергосистеми сподіваються у співпраці з міжнародними партнерами.

Зокрема, підтримку української енергетики та підготовку до наступного опалювального сезону в умовах можливих російських атак міністр Герман Галущенко обговорив з представниками Світового банку.

Зараз ви читаєте новину «Першому місту порадили приготуватися до електроенергії за графіками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі