неділя, 02 грудня 2018 14:27

Росії потрібен наземний коридор в окупований Крим - Порошенко

Росії потрібен наземний коридор в окупований Крим - Порошенко
Порошенко вважає, що Росія хоче пробити наземний коридор в окупований Крим. Фото: Gordonua

Президент України Петро Порошенко переконує, що Росія не відмовилася від наміру пробити наземний коридор з Донбасу в окупований Крим, захопивши для цього Бердянськ і Маріуполь.

Вагомим доказом цього є останні події в Керченській протоці, наголосив президент в інтерв'ю німецьким ЗМІ, передає прес-служба Порошенка.

"Москва намагається отримати наземний коридор з окупованого Донбасу в окупований Крим, захопивши Маріуполь і Бердянськ. Якщо деякі політики не перестануть фліртувати і танцювати з Путіним, то ніхто не повинен виключати загрозу, що масштаби російської агресії будуть рости", - зазначив глава держави.

За словами Порошенка, зараз саме в Україні вирішується майбутнє вільного світу. Водночас президент нагадав, що на відміну від російських провокацій і підбурювання до поглиблення конфлікту з Україною, Київ завжди виступав за політико-дипломатичні засоби врегулювання конфлікту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін розповів свою версію подій в Керченській протоці

"Напад російських військ на кораблі українського флоту в Керченській протоці і їх захоплення було провокаційним і цинічним. Фактично, моряки є військовополоненими і Російська Федерація повинна виконувати всі зобов'язання, що випливають з положень про міжнародну війну, а саме Женевської конвенції 1949 року. Росія повинна їх усіх звільнити і негайно повернути українські кораблі, або зіткнутися з новою хвилею міжнародного засудження і санкцій", - наголосив президент.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Україні потрібна збільшена військово-морська присутність Німеччини та союзників у Чорному морі як стримуючий фактор для Росії.

Зараз ви читаєте новину «Росії потрібен наземний коридор в окупований Крим - Порошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі