неділя, 02 грудня 2018 10:50

Путін розповів свою версію подій в Керченській протоці

Путін розповів свою версію подій в Керченській протоці
Російські прикордонники пішли на таран українських військових човнів у Керченській протоці через начебто загрозу підриву незаконного Керченського мосту. Фото - ТСН

Російські прикордонники пішли на таран українських військових човнів у Керченській протоці через начебто загрозу підриву незаконного Керченського мосту. Про це під час прес-конференції у Буенос-Айресі заявив президент Росії Володимир Путін.

За його словами, коли українські човни начебто відмовилися підкорятися вимогам прикордонників РФ і рухалися в протоку, російські човни пішли на таран, бо часто звучало публічно, що "збираються підірвати міст".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військові РФ обстріляли українські кораблі в нейтральних водах - Bellingcat

"Що робити нашим прикордонникам? Вони змушені були діяти відповідним чином. На вимоги прикордонників не підкоряються (українські кораблі), почали тікати в нейтральні води. Прикордонники діяли відповідно до наказів і статутів. Так би діяли будь-які прикордонні сили будь-якої держави, якщо б так було порушено їхній державний кордон", - сказав Путін, передає "Інтерфакс".

Він також додав, що воєнний стан в Україні після інцидента введено у тих областях, де рейтинг президента України Петра Порошенка начебто низький, тому Україну "поділено на благонадійну і неблагонадійну".

Вранці 25 листопада Росія заблокувала прохід до Керченської протоки українському буксиру "Яни Капу" і двом катерам "Бердянськ" і "Нікополь". Для цього росіяни перегородили рух під Кримським мостом танкером і навіть вдалися до тарану буксира прикордонним кораблем "Дон". Увечері того ж дня російські кораблі напали на них і захопили, при цьому поранивши щонайменше 6 українських моряків та захопивши інших у полон. Згодом так звані суди заарештували їх на два місяці. Усіх полонених моряків вивезли з окупованої КЕрчі до слідчого ізолятора в Москву.

Зараз ви читаєте новину «Путін розповів свою версію подій в Керченській протоці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі