пʼятниця, 26 січня 2024 20:57

Спецтема: Війна Росії проти України

Росіяни можуть наступати на Харківщині - розвідка Естонії

Росіяни можуть наступати на Харківщині - розвідка Естонії
Росіяни будуть намагатися відвернути увагу ЗСУ. Фото: eastnews.ua

Росіяни можуть спробувати наступати на прикордонні Харківської області для того, щоб відвернути увагу ЗСУ від Куп'янського напрямку.

Атакувати можуть з Бєлгородської області, сказав голова Генерального штабу Сил оборони Естонії та полковник Ееро Ребо, пише ERR.

Він каже, що зараз Куп'янський напрямок є основним ударом російських військ. Росіяни хочуть відвернути увагу ЗСУ.

На Донецькому напрямку найбільш інтенсивні бої відбуваються під Бахмутом, Авдіївкою та Донецьком. Російським військам не вдалося ні прорватися, ні перешкодити українським силам у логістичних операціях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повітряні сили ЗСУ зруйнували міф Путіна про "невразливі кинджали" - американський генерал

"Цілком очевидно, що основний наголос у наступі робиться на Авдіївку, де, за повідомленнями, путінські підрозділи також були помічені як такі, що проводять розвідку і різні маневри всередині міста. Але це не означає, що їм вдалося прорватися або що вони перешкоджають логістиці українських збройних сил", - сказав Ребо.

На Запорізькому напрямку активні бої переважно відбуваються на південь від Великої Новосілки. Там просування не зафіксовано у жодної зі сторін.

Начальник служби зв'язків з громадськістю командування Сухопутних військ Збройних сил України Володимир Фітьо назвав маячнею публікацію британського видання The Telegraph, що російська армія нібито планує у найближчі тижні новий "широкомасштабний наступ" на Харківську область.

Зараз ви читаєте новину «Росіяни можуть наступати на Харківщині - розвідка Естонії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі