субота, 03 жовтня 2015 06:24

Росія нанесла авіаудар по польовому госпіталю сирійських повстанців - ЗМІ

Росія нанесла авіаудар по польовому госпіталю сирійських повстанців - ЗМІ
Фото: EPA

Очевидці стверджують, що авіація РФ атакувала польовий госпіталь бійців сирійської опозиції, яких підтримують США.

Про це пише видання The Wall Street Journal.

Як повідомляється, під удари потрапив польовий госпіталь бійців помірної сирійської опозиції в місті Ель-Латамна, при цьому в міністерстві оборони Росії заявили, що російська авіація знищила бункери, в яких розташовувалися пункти управління формуваннями бойовиків і склади "Ісламської держави" в цьому місті.

У цій же місцевості нібито був знищений командний пункт ісламістів.

Нагадаємо, 30 вересня Рада Федерації на прохання президента РФ Володимира Путіна дозволила використовувати російські війська в інших країнах. Про військову допомогу у російського керівництва просив президент Сирії Башар Асад. У цей же день російські військово-повітряні сили завдали перший удар в Сирії.

Раніше деякі офіційні особи західних країн піддали сумніву те, що російська авіація обстрілює виключно позиції "Ісламської держави". Свої сумніви з приводу цілей російських авіаударів висловлювали глава Пентагону Ештон Картер і міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан.

Глава сирійської опозиційної коаліції Халед Ходжа заявляв, що в результаті першого дня авіаударів загинули більше 30 мирних жителів.

The Wall Street Journal і Reuters повідомляли про те, що російські літаки обстріляли позиції тих повстанців, у підготовці яких брало участь Центральне розвідувальне управління (ЦРУ) США.

Зараз ви читаєте новину «Росія нанесла авіаудар по польовому госпіталю сирійських повстанців - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі