пʼятниця, 29 липня 2022 20:08

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія може відновити наступ на Харків – військовий експерт

Росія може відновити наступ на Харків – військовий експерт
За словами військового експерта, Росія відвела 4 батальйонно-тактичних групи з Харківського напрямку, натомість перекинула туди 5 нових формувань. Фото: armyinform.com.ua

Росія не відмовилася від ідеї захопити більше українських міст. Зокрема, окупанти можуть відновити наступ на Харків. Таку думку висловив військовий експерт Костянтин Машовець в ефірі 24 каналу.

"Наступальні дії ворога на Харківському напрямку цілком можливі. Однак вони не матимуть такого масштабу, як-от блокування міста або намагання його оточити. Харків – це місто-мільйонник, і оточити його росіянам не вдасться. Навіть тих сил і засобів, які вони там сконцентрували, для цього недостатньо", – наголосив Машовець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Є один вихід" – що треба, щоб перемогти Росію

За словами експерта, Росія відвела чотири батальйонно-тактичні групи з Харківського напрямку, натомість перекинула туди п'ять нових формувань.

"Російське угруповування, яке зараз діє північніше й північно-східніше Харкова, намагається просунутися на південь і перерізати дорогу Харків – Старий Салтів", – розповів Машовець.

В американському Інституті вивчення війни повідомили, що Росія готується наступати на Харків. На захоплених територіях Харківської області окупанти скоро почнуть роздавати російські паспорти.

Вночі 28 липня в Харкові пролунало щонайменше чотири вибухи. 27 липня на світанку російські окупанти обстріляли Індустріальний район Харкова. Поранень зазнали шестеро людей.

Зараз ви читаєте новину «Росія може відновити наступ на Харків – військовий експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі