понеділок, 11 квітня 2022 10:50

Спецтема: Війна Росії проти України

Росія мобілізує всі сили, щоб зірвати постачання зброї Україні - Кулеба

Росія мобілізує всі сили, щоб зірвати постачання зброї Україні -  Кулеба
Москва підготувала масштабну інформаційну кампанію, спрямовану на іноземні ЗМІ та політиків Фото: АрміяInform

Росія з усіх сил намагається зірвати постачання Україні необхідного озброєння від партнерів.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив у Twitter.

Росія знає, що постачання зброї є важливим для України, тож мобілізує всі зусилля, щоб зірвати їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія розповсюджує фейки про знищення в Україні словацької системи C-300

"Москва підготувала масштабну інформаційну кампанію, спрямовану на іноземні ЗМІ та політиків. Їхня фабрика тролів може спамити електронні листи та засипати коментарі дезінформацією про Україну. Не піддавайтеся цьому", - закликав міністр закордонних справ України.

Сенат США одностайно ухвалив закон, який уповноважує президента Джо Байдена відновити програму ленд-лізу. Востаннє вона діяла під час Другої світової війни. Ленд-ліз дозволить швидше та ефективніше доставляти американську зброю Україні. Сенатори швидко підтримали цю пропозицію, бо переконалися, що українські військові здатні відбиватися від армії окупанта. "Програма ленд-лізу, яка була створена під час Другої світової, вважається переломною у тій війні. Бо дозволила США швидко поповнювати запаси союзників без трудомістких процедурних перешкод", - ідеться в матеріалі видання. Ленд-ліз передбачає безплатне передавання техніки та обладнання, але в програмі є положення, що країни-одержувачі розрахуються за неї в майбутньому.

Зараз ви читаєте новину «Росія мобілізує всі сили, щоб зірвати постачання зброї Україні - Кулеба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі