понеділок, 29 серпня 2022 04:09

Російські військові будують понтонну переправу біля Антонівського мосту
3

За декілька днів окупанти просунулись у побудові трохи далі
Фото: Радіо Свобода
За декілька днів окупанти просунулись у побудові трохи далі
За декілька днів окупанти просунулись у побудові трохи далі

Російські окупанти будують понтонну переправу біля пошкодженого Антонівського мосту, що з'єднує Херсон із Лівобережжям.

Міст напередодні зазнав значних пошкоджень унаслідок точних ударів ЗСУ, повідомляє "Радіо Свобода" з посиланням на супутникові знімки Planet Labs.

Станом на 27 серпня росіяни збудували вже 620 мм понтонної переправи - майже до середини Антонівського мосту. Перші факти початку будівництва мосту супутники Planet Labs зафіксували ще 19 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Хочуть зберегти нейтралітет: Казахстан зупиняє експорт військової продукції

Британська розвідка повідомила про плани ворога ще 23 серпня. Тоді ж повідомлялося, що понтонна переправа буде мішенню для ЗСУ.

"Ця переправа є ключовою ланкою між окупованим Росією Херсоном і сходом. Протягом кількох тижнів російські сили та місцеві цивільні покладалися на поромну переправу через водний шлях. Якщо Росія добудує імпровізований міст, це майже напевно збільшить пропускну спроможність порівняно з поромом", - заявили у британській розвідці.

27 серпня українські військові завдали удару по відремонтованій частині Антонівського мосту, який намагалися відновити окупанти. Також у результаті атаки ЗСУ був пошкоджений і тимчасовий міст під Херсоном, який ворог планував спорудити з украдених барж.

Зараз ви читаєте новину «Російські військові будують понтонну переправу біля Антонівського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі