неділя, 18 серпня 2024 09:29

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ не зможе нескінченно довго утримувати ініціативу на фронті - ISW

РФ не зможе нескінченно довго утримувати ініціативу на фронті - ISW
Українські війська відбивають атаки РФ на різних ділянках фронту. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські загарбники не зможуть нескінченно довго утримувати наступальну ініціативу на всій території східної України.

Нині РФ володіє ініціативою на всьому театрі бойових дій. Це дозволило їй визначати місце, час, інтенсивність та вимоги до ведення боїв, зазначають аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

Російські війська скористалися цими перевагами для визначення темпу наступу, що дозволило загарбникам реалізовувати більш стійкі наступальні операції та здебільшого уникати кульмінації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генштаб повідомив про найгарячіші ділянки фронту - оперативні дані

За даними ISW, російські війська докладали тривалих зусиль для створення стратегічних і оперативних резервів напередодні літа 2024 року для підтримки поточних наступальних операцій. Разом з тим армія РФ, імовірно, витратила і задіяла багато з цих резервів у наступальних операціях на сході та північному сході України навесні 2024 року і протягом літа.

Аналітики припускають, що операція ЗСУ в Курській області та посилення російського пріоритету підтримки темпу наступальних операцій у Донецькій області, ймовірно, призведе до більшого навантаження на оперативні резерви, що залишилися. З часом це почне відбиватися на здатності Росії підтримувати послідовні наступальні операції на всьому театрі воєнних дій.

"Подальша передислокація російських військ до Курської області також ще більше послабить здатність РФ підтримувати наступальні операції на північному сході і сході України. Хоча російські війська, скоріш за все, почнуть знижувати наступальну активність на менш пріоритетних ділянках фронту, а не будуть робити це рівномірно по всій лінії фронту", - додали ISW.

Загальні бойові втрати російських окупантів на 18 серпня склали 599 350 осіб. Протягом минулої доби знищено ще 1170 загарбників, повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

За добу РФ також втратила сім танків, стільки ж бойових броньованих машин та 71 артилерійську систему.

Зараз ви читаєте новину «РФ не зможе нескінченно довго утримувати ініціативу на фронті - ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі