четвер, 23 травня 2024 12:26

Рада призначила нового суддю Конституційного суду

Рада призначила нового суддю Конституційного суду
Сергій Різник став суддею Конституційного суду. Фото: law.lnu.edu.ua

Верховна Рада 23 травня призначила суддею Конституційного суду Сергія Різника.

За це проголосували 276 депутатів, повідомила народна депутатка Ірина Геращенко.

За її словами, під час рейтингового голосування Різник набрав найбільше голосів -252. Дотепер він був проректором Львівського університету.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Вороги і політичні гниди" - Стефанчук про сумніви у легітимності Зеленського

"Вперше призначення відбувалося за нової процедурою, кандидатів обирала Дорадча рада. Вітаємо нового суддю КС на високій посаді. Бажаємо незалежності від Банкової", - зазначила Геращенко.

Сергій Різник народився 27 листопада 1980 року в м. Калуші Івано-Франківської області. В 1998 році закінчив Калуську ґімназію та вступив на юридичний факультет Львівського національного університету імені Івана Франка. Є професором кафедри конституційного права юридичного факультету ЛНУ. Після закінчення університету з 2003 року наукову роботу він поєднував з практичною, зокрема з адвокатською діяльністю.

Захистив дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата юридичних наук за спеціальністю - конституційне право; муніципальне право. З 2009 року - асистент, а з 2010 - доцент кафедри конституційного права юридичного факультету Львівського університету. В лютому 2015 року отримав вчене звання доцента.

Напередодні Верховна Рада проголосувала за створення тимчасової спеціальної комісії з облаштування фортифікацій та закупівлі дронів.

Таке рішення підтримали 277 депутатів. Головою комісії призначили представника "Слуги народу" Миколу Задорожнього.

Зараз ви читаєте новину «Рада призначила нового суддю Конституційного суду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі