понеділок, 16 січня 2023 10:02

Спецтема: Війна Росії проти України

Путін узявся особисто ширити фейки про війну в Україні

Путін узявся особисто ширити фейки про війну в Україні
Дезінформацію поширив також заступник постійного представника Росії при ОБСЄ Максим Буякевич. Фото: eastnews.ua

Центр протидії дезінформації при Раді національної безпеки України зібрав добірку фейків, маніпуляцій і дезінформації, які російські окупанти створили на ранок 16 січня.

Президент Російської Федерації Володимир Путін особисто поширює нову маніпуляцію щодо війни в Україні, повідомила у понеділок вранці пресслужба ЦПД в Telegram.

"Динаміка проведення спеціальної воєнної операції в Україні позитивна. Все розвивається в рамках плану міністерства оборони РФ. Сподіваюся, що бійці ще не раз порадують своїми результатами бойової роботи", – заявив російський диктатор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Аналітики ISW назвали пріоритетні сценарії наступу РФ 2023 року

Водночас у міноборони Росії поширили новий фейк:

"У населеному пункті Караїчне Харківської області Служба безпеки України здійснює мінування зерносховища, після підриву якого РФ звинуватять у знищенні запасів зерна, провокуванні голоду та зриві зернової угоди. У західних ЗМІ інцидент буде поданий як злодіяння російських військових, що вимагає жорсткої реакції світу".

Дезінформацію поширив також заступник постійного представника Росії при ОБСЄ Максим Буякевич. Він заявив, що, країни Заходу, "реалізуючи свої геополітичні устремління", нібито перетворили Україну на інструмент "проксі-війни" з Росією та засіб підриву російської державності і суверенітету.

"Не зустрічають жодного засудження на Заході і висловлювання київських маріонеток НАТО про прагнення знищити РФ", – дезінформує він.

Москва продовжує поширювати брехню про те, що Україна нібито "являє екзистенційну загрозу" для Росії.

Кремль робить це для того, щоб відхилити українські пропозиції про мирний саміт та зберегти вихідні максималістські цілі диктатора Володимира Путіна.

Зараз ви читаєте новину «Путін узявся особисто ширити фейки про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі