неділя, 15 січня 2023 13:43

Спецтема: Війна Росії проти України

Москва бреше, щоб не припиняти війну проти України ‒ ISW

 

Москва продовжує поширювати брехню про те, що Україна нібито "становить екзистенційну загрозу" для Росії.

Кремль робить це для того, щоб відхилити українські пропозиції про мирний саміт та зберегти вихідні максималістські цілі диктатора Володимира Путіна. Про це йдеться у новому звіті американського Інституту вивчення війни (ISW).

Аналітики звернули увагу на відповідь постійного представника РФ у Раді Безпеки ООН Василя Небензі на пропозицію України провести мирний саміт. Той повторив низку неправдивих тверджень про Україну як агресора, який нібито "збирався напасти на Москву". Небензя також наголосив, що війна Росії проти України припиниться лише тоді, "коли загроза Росії перестане виходити з території України" і припиниться "дискримінація російськомовного населення" в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Путін узявся особисто ширити фейки про війну в Україні

Представник РФ також розродився тезами про те, що Росії нібито загрожують відмова України визнати незаконну анексію РФ окупованих українських територій і відносини із Заходом.

"Промова Небензі ще раз демонструє, що Кремль не відмовився від своїх максималістських цілей в Україні, фальшивих виправдань неспровокованої загарбницької війни та спроб змусити Захід йти на переговори через голову України", ‒ йдеться у звіті.

За даними аналітиків ISW, Росія продовжує використовувати давні пропагандистські наративи про начебто пригнічення українським урядом релігійних свобод як морального виправдання відмови РФ вести переговори з Україною.

Зокрема, у своєму виступі Небензя заявив, нібито "авторитарна диктатура" в Києві прагне "знищити канонічну церкву в Україні – Українську Православну Церкву", навмисно спотворивши її назву.

В ISW наголошують, що так звана "УПЦ МП" є кремлівською інституцією, що більшою чи меншою мірою підпорядкована російській православній церкві. У той час як справжньою автокефальною українською церквою є Православна Церква України.

"Православна Церква України є незалежною структурою, яка продовжує діяти в Україні, тоді як УПЦ МП є підпорядкованим відділом контрольованої кремлем російської православної церкви, яка фінансово і риторично підтримує війну Росії в Україні", ‒ наголошують аналітики.

Закінчити воєнні дії можна буде лише тоді, коли з території України більше не буде виходити загроза Росії і коли закінчиться дискримінація для російськомовного населення цієї країни. Росія готова до сценарію, за якого цього можна досягти мирним шляхом, за допомогою переговорів. В іншому разі Москва доб'ється свого військовим шляхом. Про це на засіданні Ради Безпеки заявив постійний представник Росії в ООН Василь Небензя.

Постійний представник України в ООН Сергій Кислиця вчергове потролив російську делегацію. Він прокоментував висловлювання представника Росії в ООН Василя Небензі про "досягнення цілей" війни проти України. Він, зокрема, написав, що "демагогія подібна до водоростей" і назвав Росію "водоростями Ради Безпеки ООН".

Зараз ви читаєте новину «Москва бреше, щоб не припиняти війну проти України ‒ ISW». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі