пʼятниця, 24 лютого 2012 15:00

Принц Нідерландів, який потрапив у лавину, може не вийти з коми

Принц Нідерландів, який потрапив у лавину, може не вийти з коми

Нідерландський принц Фрізо Оранско-Нассауський, який потрапив під снігову лавину в Австрії, може не прийти до тями, повідомляє в п'ятницю агентство Франс Прес з посиланням на лікарів принца.

"Поки не можна сказати з упевненістю, чи прийде колись принц Фрізо в свідомість", - наводить агентство слова лікаря Вольфганга Колера з госпіталю Інсбрука, де знаходиться принц.

За словами Колера, магнітно-резонансна томографія головного мозку (МРТ) показала, що мозок принца отримав "значні пошкодження".

В майбутньому планується перевести Фрізо Оранско-Нассауського в приватну клініку для подальшого лікування.

Член королівської родини потрапив під снігову лавину в горах на заході Австрії в п'ятницю 17 лютого. Рятувальники звільнили 43-річного принца приблизно через 20 хвилин після сходу сніжної маси. Принц був доставлений в госпіталь в австрійському Інсбруку.

В суботу лікарі повідомили, що Фрізо постраждав від серйозного браку кисню. Інших важких травм у нього немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Королева Нідерландів сплатить податки за свої палаци

Принц Фрізо є другим сином королеви Беатрікс, правлячої в Нідерландах з 1980 року. Він навчався в Університеті Каліфорнії в Берклі і в Делфтському технічному університеті. Отримавши ступінь магістра економіки, працював в Амстердамському відділенні консалтингової компанії Мак-Кінсі, віце-президентом банку Goldman Sachs в Лондоні, а також в компанії Wolfenson & Co., засновником якої є Джеймс Вулфенсон - колишній президент Світового банку.

Принц Йохан Фрізо Оранско-Нассауський народився в Утрехті в 1968 році. Останнім часом він працює в британській компанії Urenco і живе з сім'єю в Лондоні, у принца дві дочки.

Зараз ви читаєте новину «Принц Нідерландів, який потрапив у лавину, може не вийти з коми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі