середа, 23 вересня 2009 13:17

Президент Німеччини підтримав Лісабонський договір

Президент Німеччини підтримав Лісабонський договір

Президент ФРН Хорст Келер підписав документи, необхідні для ратифікації Лісабонського договору про реформу основних інститутів ЄС. Про це повідомили в апараті президента Німеччини.

За словами джерела, для завершення процедури ратифікації залишилося виконати тільки технічну частину роботи, після якої відповідні документи будуть опубліковані в офіційному регістрі законодавчих актів ФРН.

Після цього залишаться тільки три з 27 країн ЄС, які досі не ратифікували Лісабонський договір: Польща, Чехія та Ірландія.

Нагадаємо, в Ірландії питання про ухвалення договору влітку 2008 року було винесене на референдум, під час якого жителі країни проголосували проти угоди. Після низки узгоджень документ буде винесений на повторний референдум, призначений на жовтень 2009 року.

Лісабонський договір повинен замінити проект європейської Конституції, від якого було вирішено відмовитися після того, як його на національних референдумах 2005 року відкинули французи і голландці, поставивши під сумнів майбутнє ЄС як ефективної регіональної організації, повідомляє Вовремя.info.

Зараз ви читаєте новину «Президент Німеччини підтримав Лісабонський договір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі