субота, 19 квітня 2014 04:53

Прес-секретар Путіна запевнив, що Росія не погрожувала вимкнути газ Україні

Прес-секретар Путіна запевнив, що Росія не погрожувала вимкнути газ Україні
Фото: tsn.ua

Прес-секретар президента Російської Федерації Дмитро Пєсков заявив, що Росія ніколи не погрожувала Україні вимкнути постачання свого газу.

Про це він заявив в ефірі телеканалу "Росія 1".

Пєсков, зокрема, зазначив, що "на тлі величезного боргу України Росія, на виконання чинного контракту, просто перейде на режим передоплати".

"Але Росія ніколи не погрожувала вимкнути газ Україні", - вважає прес-секретар Путіна.

"Товариші, які сидять у Києві, не платять, - сказав він. - Борг росте, газ споживають. Відповідно, Путін сказав: місяць ми ще чекаємо, а потім - скільки заплатите, стільки й отримаєте", - уточнив Пєсков.

На його переконання, така позиція абсолютно справедлива.

"Але поки що європейці її вважають несправедливою, оскільки думають, що якщо Росія перейде на передоплату, то, мовляв, Росія підірве свої позиції як гаранта енергетичної безпеки Європи", - пояснив Пєсков.

Нагадаємо, імпорт російського газу у березні поточного року становив 1,9 млрд куб. м, що на 15% менше березня минулого року.

У 2013 році Україна скоротила споживання газу порівняно з 2012 роком на 8,1% - до 50,358 млрд куб. м. Україна мусить скорочувати споживання газу через різке підвищення ціни на нього "Газпромом".

Зараз ви читаєте новину «Прес-секретар Путіна запевнив, що Росія не погрожувала вимкнути газ Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі