пʼятниця, 26 серпня 2022 01:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Представника Папи Римського викликали в МЗС - що сталося

Представника Папи Римського викликали в МЗС - що сталося
Апостольський нунцій вже відвідав МЗС. Фото: REUTERS

Постійний дипломатичний представник Папи Римського в Україні прибув в Міністерство закордонних справ. Нунція Вісвалдаса Кулбокаса запросили після слів Папи Франциска, який назвав загиблу доньку російського пропагандиста Дарину Дугіну "безневинною жертвою війни".

У МЗС розчаровані цими словами, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба на спільному з італійським колегою Луїджі Ді Майо брифінгу в Києві.

"Ми уважно ознайомилися з повною цитатою Папи Франциска і, по-перше, ухвалили рішення запросити до Міністерства закордонних справ апостольського нунція для висловлення розчарування України цими словами", - сказав Кулеба.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Війна в Україні відволікає увагу і ресурси - Папа Римський

За його словами, 25 серпня архієпископ був у МЗС, і незабаром повідомлять усі деталі візиту. Кулеба заявив, що саме по собі запрошення нунція до міністерства є випадком доволі безпрецедентним і говорить саме за себе.

"А по-друге, скажу відверто, що українське серце розривається від слів Папи. Це було несправедливо", - додав очільник міністерства.

20 серпня у Підмосков'ї підірвали автомобіль, у салоні якого перебувала донька російського філософа та ідеолога "путінізму" Олександра Дугіна Дар'я.

Дар'я Дугіна, як і її батько, займалася журналістикою, філософією та політологією. У липні 2022 року вона була включена до списків санкцій Великої Британії.

Зараз ви читаєте новину «Представника Папи Римського викликали в МЗС - що сталося». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі