понеділок, 06 травня 2013 14:57

Послідовники УПА мокли під зливою та влаштовували дівчачі бої в лісах на Волині
11

Фото: Фото надані МНК

Найбільша теренова гра в Україні „Гурби-Антонівці" завершилася в лісах на кордоні Тернопільської та Рівненської областей. За підсумком триденних боїв, перемогу здобула команда „жовтих", основу якої складали учасники з Львівської, Київської, Полтавської та Сумської областей. Попри те, що „червоні" лідирували всю гру, в останніх боях суперник таки вирвав перемогу на 20 балів. За правилами гри очки команді нараховують за „вбитого" суперника, тобто зірвану з плеча людини пов'язку, та за захоплений ворожий прапор. Кожен учасник має „п'ять життів" – після вбивства поновлюються в грі, звертаючись до суддів. Однак сутичок  буває стільки, що дехто „вмирає" остаточно.

„В другий день гри відбулося чотири масові сутички одна за одною. В результаті ми втратили близько 20 людей. Наша команда була молодша і слабша – тож надалі ми уникали боїв, ведучи тактичну боротьбу. Якби нам не завадили диверсанти, які були цього року нововведенням, то ми б точно виграли", ? розповідає Gazeta.ua керівник куреня червоних Іван Ковалик.

Протягом трьох днів перебування в лісі учасники гри не користуються наметами та не розпалюють багаття – аби не видавати свого місцезнаходження. Харчуються консервами та канапками. П'ють воду з ріки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У лісах Волині 300 чоловік три дні битимуться, згадуючи УПА

„Спати доводиться на туристичних килимках під відкритим небом. В останню ніч ніхто не стулив очі більше як на дві години, бо спочатку ми міняли місце таборування, а потім почалася злива. Рятувалися від неї накрившись клейонками", ? розповідає Ковалик.

В кожній з команд, яка складалася з близько 150 людей, було по два десятки дівчат.

„Дівчата, які приїжджають на цю гру – переважно знають на що вони йдуть, і проблем з ними немає. Під час сутичок ми стараємося не встрявати в силову боротьбу, а використовувати хитрість – зривати пов'язки з суперників, повалених на землю. Якщо все ж доводиться битися – то з хлопцями це простіше, бо вони лагідніше до нас ставляться. Коли ж б'ється дівчина з дівчиною – то все серйозно. Я після таких боїв приїхала додому з ногами у синцях, а місце де кріпиться пов'язка – взагалі як суцільна рана", ? розповідає Марія Шаплай з куреня червоних.

В кожній команді дівчата дуже ціняться, бо вони підтримують хлопців в доброму настрої, та помагають з харчами. Дівчата, які окрім того ще й добре б'ються, стають легендарними.

„Цього року в нашій команді була дівчина - Соломія, яка працює моделлю – з відповідною зовнішністю. Спочатку з неї всі підсміювалися, бо не уявляли як вона переживе ці три дні. Але вона зруйнувала стереотип: перша йшла в бій, і ніколи не скаржилася, хоча навіть деякі хлопці після сутичок ледь не плакали. Наприкінці гри дівчина була вдячна що її сюди запросили. Казала що схудла за на кілька кілограмів, і це їй дуже знадобиться, перед показом мод, в якому бере участь наступного тижня", ? продовжує Шаплай.

Гру „Гурби-Антонівці" 11 рік поспіль проводить організація Молодіжний націоналістичний конгрес. Змагання відбуваються на місці найбільшого в історії „Гурбенського" бою УПА.

Зараз ви читаєте новину «Послідовники УПА мокли під зливою та влаштовували дівчачі бої в лісах на Волині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

166

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі