пʼятниця, 21 червня 2024 06:14

Умов для демобілізації зараз немає - Клименко

Умов для демобілізації зараз немає - Клименко
Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко сказав, чи можлива зараз демобілізація. Фото: mvs.gov.ua

В Україні поки немає умов для оголошення демобілізації.

Адже на фронті потрібні досвідчені військові, які вже воюють понад два роки. Про це в інтерв'ю "Радіо Свобода" розповів міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Він каже, що говорив на цю тему з командирами, які перебувають на передовій.

За їхніми словами, якщо демобілізувати тих, хто воює два роки, то є загроза обвалу фронту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна веде переговори з ЄС щодо повернення військовозобов'язаних - голова МВС Клименко

"Якщо ми демобілізуємо тих людей, які, наприклад, відслужили два роки, то в нас "просяде" фронт і підрозділи будуть неповноцінними. Ми зараз або маємо поновити боєздатність підрозділів і в нас має бути, як мінімум, рівноцінна заміна під час ротації діючих бригад і батальйонів. Ми не маємо права обвалити фронт", - сказав Клименко.

Міністр також додав, що розуміє військових, які давно воюють та хочуть демобілізуватися. Але ситуація на фронті та загалом у державі зараз не дозволяє цього зробити. А розмови про "більшу демобілізацію" можуть бути лише тоді, коли з'являться нові військові з досвідом. За словами голови МВС, люди, які зараз тренуються, стануть досвідченими військовими через декілька місяців.

"Щоб утримати, нам потрібні досвідчені військові. Наприклад, ці люди, які зараз тренуються на полігоні, вони стануть досвідченими військовими через кілька місяців. Якщо буде два склади, тоді ми зможемо говорити про якусь більшу демобілізацію", - додав Клименко.

Генеральний штаб Збройних сил України задоволений нинішніми темпами мобілізації.

Якщо вони не зміняться до кінця літа, можна буде вносити до Верховної Ради законопроєкт про демобілізацію. Про це заявив секретар Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки, народний депутат від "Голосу" Роман Костенко.

Зараз ви читаєте новину «Умов для демобілізації зараз немає - Клименко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі