пʼятниця, 01 квітня 2022 14:14

Спецтема: Війна Росії проти України

Посадили у вантажівки: окупанти використовують українських дітей як живий щит

Посадили у вантажівки: окупанти використовують українських дітей як живий щит
окупанти використовують українських дітей в якості живого щита

Фіксують непоодинокі випадки, коли окупаційні війська використовують українських дітей як живий щит для військової техніки.

У селі Новий Биків Чернігівської області російські солдати взяли в заручники й посадили у вантажівки місцевих дітей. Мета цих дій - страхування колони військової техніки на марші, повідомляє Головне управління розвідки Міноборони України.

"Окупанти використовують дітей як заручників - гарантія того, що місцеве населення не видаватиме координати переміщення ворога українським захисникам", - ідеться в повідомленні.

Випадки використання дітей як прикриття фіксують у Сумській, Київській, Чернігівській, Запорізькій областях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти зробили жінок і дітей живим щитом - Верещук

Випадки нелюдського поводження з дітьми фіксує українська сторона й міжнародні інституції. Інформацію всі випадки передадуть до міжнародних кримінальних судів. Окупанти обов'язково понесуть відповідальність за кожен скоєний воєнний злочин.

Російські окупанти викрали дітей із Маріуполя. Їх відвезли в лікарню окупованого Донецька без батьків. Їх поселили в інфекційному відділенні.

Зараз дітям бракує необхідних продуктів і речей першої необхідності.

Зараз ви читаєте новину «Посадили у вантажівки: окупанти використовують українських дітей як живий щит». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі