пʼятниця, 02 квітня 2010 08:58

Помер творець одного з перших персональних комп"ютерів

Помер творець одного з перших персональних комп"ютерів

У США на 69-му році життя помер винахідник, бізнесмен і доктор медицини Генрі Едвард Робертс, більш відомий як Ед Робертс. Про смерть Робертса повідомив агентству Associated Press його син Девід.

За його словами, Ед Робертс помер у четвер, 1 квітня, в Джорджії після кількох місяців невдалого лікування від запалення легенів.

Ед Робертс широко відомий в усьому світі як творець мікрокомп"ютера Альтаїр 8800. Саме цей апарат, розроблений компанією MITS у 1975 році, став прабатьком сучасних персональних комп"ютерів і послужив поштовхом для їх подальшого розвитку.

Розроблений Робертсом мікрокомп"ютер надихнув студентів Білла Гейтса і його приятеля Пола Аллена на створення компанії Microsoft, яка стала через кілька років найбільшим розробником програмного забезпечення з багатомільярдним оборотом.

Гейтс підтримував дружні стосунки з Робертсом впродовж багатьох років. Засновник Microsoft, дізнавшись про хворобу Робертса, відвідав його минулого тижня.

Робертс у минулому визначив свої зусилля зі створення персонального комп"ютера як "втілення майже мегаманіакальної схеми", яку він запланував ще в юності.

Lenta.ru, РИА Новости

Зараз ви читаєте новину «Помер творець одного з перших персональних комп"ютерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі