середа, 24 вересня 2008 16:49

Опублікований список комп"ютерних переворотів на 10 років вперед

Видання РС World опублікувало список з 10 "IT-переворотів", тобто подій, які серйозно змінять життя користувача протягом найближчих десяти років. На першому місці - розвиток "хмарних" обчислень. Нагадаємо, що концепція хмарних обчислень має на увазі надання віддалених обчислювальних потужностей, дискового простору і каналів зв"язку замовникові. На використання "хмарних" обчислень компанії підштовхне висока вартість оренди приміщень і висока вартість електроенергії.

На другому місці - бурхливий розвиток інтерфейсу "людина-машина". Команди кишеньковому комп"ютеру подаватимуться голосом, окуляри-дисплей доповнюватимуть те, що ми бачимо в реальності. Видання стверджує, що приходу цього часу ми не помітимо. Услід за iphone, наприклад, можуть з"явитися окуляри iglasses і сережка iearring. Також з"явиться і нове покоління комп"ютерних вірусів, іноді дуже небезпечних. Наприклад, "заражені" окуляри-дисплей показуватимуть порожню вулицю, тоді як по ній рухатиметься безліч особливо швидких автомобілів.

На третьому рядку - еволюція обчислювальних систем. Комп"ютери працюватимуть швидко і без помилок. Комп"ютер завантажуватиметься за секунди, збоїв в роботі буде значно менше, а інтерфейс стане значно більш інтуїтивним.

Четверте місце займає з"ява пристроїв, що зберігають всю інформацію, яку людина отримує за життя. Через вбудовані технології розпізнавання мови і відео, такий пристрій запам"ятає все за вас. Проблеми зберігання великих об"ємів даних не буде.

На п"ятому місці - подальший розвиток смартфонів, з розпізнаванням мови, віртуальними клавіатурами і іншим. Шостий рядок - виробництво без участі людей. На сьомому рядку - розпізнавання зображень. Наприклад, сфотографувавши квітку, можна буде відправити запит до Google, і він повідомить назву квітки.

На восьмому місці - збільшені можливості органів влади по контролю за населенням. На вулиці розмістять камери, що розпізнають осіб так само, як зараз це робиться з номерними знаками машин. Пересування автомобілів в майбутньому може контролюватися віддалено. Дев"ятий рядок - розвиток безпровідних мереж. Власники смартфонів не думатимуть, можна підключитися до Інтернету чи ні, мережі будуть доступні скрізь. І, нарешті, замикає рейтинг зміна характеру відносин з іншими людьми. За словами авторів, користувач вже не помічатиме різниці між своїми онлайн- і офлайн-друзями.

Зараз ви читаєте новину «Опублікований список комп"ютерних переворотів на 10 років вперед». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі