вівторок, 29 липня 2008 11:29

Випущений бамбуковий комп"ютер

Випущений бамбуковий комп"ютер
Компанія Dell представила компактний екологічний декстоп в бамбуковому корпусі StudioHybrid, повідомляє РС World. Він займає на 80% менше місця, ніж стандартний системний блок і споживає на 70% менше енергії.

Усередині десктопа встановлений двоядерний процесор Intel. Максимальний об"єм оперативної пам"яті комп"ютера - чотири гігабайти, жорсткого диска - 320 гігабайт. Працює DellStudioHybrid під управлінням операційної системи WindowsVista. Опціально десктоп може бути обладнаний модулем Wi-fi і Blu-ray приводом.

На першому етапі екологічні десктопи продаватимуться тільки через сайт Dell в США. Коштувати комп"ютер буде від 499 доларів. У комплекті з монітором ціна Dell Studio Hybrid починатиметься від 689 доларів. У магазинах комп"ютер з"явиться в кінці поточного року. Доступний він буде в шести колірних варіантах.

Десктоп Dell Studio Hybrid не є першим комп"ютером, корпус якого виконаний з бамбука. В кінці 2007 року компанія Asus заявила про намір випустити екологічний ноутбук в бамбуковому корпусі, який вона назвала EcoBook. Цей лептоп був представлений в березні поточного року.

Вибір бамбука для виробництва корпусу комп"ютера обумовлений міцністю цього матеріалу, а також його низькою токсичністю в порівнянні з пластиком, повідомляє Лента.ru.

Зараз ви читаєте новину «Випущений бамбуковий комп"ютер». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі