неділя, 16 червня 2024 08:39

Спецтема: Війна Росії проти України

Не панацея: військовий висловився про саміт у Швейцарії

Не панацея: військовий висловився про саміт у Швейцарії
Заступник командира Третьої окремої штурмової бригади Максим Жорін прокоментував Саміт миру у Швейцарії. Фото: aktualno.znaj.ua

Українцям не варто сприймати Саміт миру у Швейцарії як панацею, яка скоро принесе перемогу.

За Україну ще доведеться боротися. На цьому у Telegram наголосив заступник командира Третьої окремої штурмової бригади майор ЗСУ Максим Жорін.

За його словами, такі міжнародні події є важливими. Але це лише один із інструментів, який дозволяє укріпити позиції України в дипломатичній площині.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц сказав, чи говорили на Саміті миру про ультиматум Путіна

"Для фінального результату все одно повинен бути комплекс заходів - разом з посиленням наших оборонних можливостей, розбудовою власного ВПК, успіхами на фронті та мілітаризацією суспільства", - зазначив Жорін.

Він вважає, що ключовим результатом саміту має стати прийняття світом головної тези - мир можливий лише на умовах України. Важливо також, аби союзники усвідомили необхідність постійної підтримки України, в тому числі надання озброєння.

"Єдине, чого не хочеться - щоб українське суспільство сприймало це як панацею, що принесе завтра перемогу. Ми маємо жити реаліями, де РФ війну завершувати не збирається. Де нам за свою державу ще доведеться боротись", - додав Жорін.

У проекті підсумкової декларації Саміту миру, що проходить у Швейцарії, його учасники зазначають, що війна Росії проти України спричинила "масштабні людські страждання і руйнування".

Окрім того, у документі від 13 червня міститься заклик повернути Києву контроль над Запорізькою АЕС та доступ до українських морських портів.

Зараз ви читаєте новину «Не панацея: військовий висловився про саміт у Швейцарії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі