середа, 08 листопада 2023 11:08

Польські перевізники заблокували переходи на кордоні з Україною, але вимог не надали - Деркач

Польські перевізники заблокували переходи на кордоні з Україною, але вимог не надали - Деркач
На кордоні з Україною польські перевізники заблокували переходи. Фото: gordonua.com

Польські перевізники заблокували три прикордонні переходи на польсько-українському кордоні.

Однак, Україна досі не отримала від них чітких вимог. Про це в інтерв'ю "Укрінформу" розповів заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

"Ми ще не отримали ніяких документів. Чекаємо на результат перемовин, які мають провести польське міністерство інфраструктури з тамтешніми перевізниками", - сказав Деркач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона на експорт українського зерна: економіст пояснив, як вийти з ситуації

Польська сторона попередила українських колег про те, що готуються протести. У протестувальників є декілька вимог до України.

"З того, що мені озвучив заступник міністра Рафал Вебер, йшлося про повернення дозволів. Друга вимога - створення в пунктах перетину окремого коридору для машин ЄС і коридору для порожніх транспортних засобів", - зазначив Деркач.

За його словами, офіційних документів від організаторів страйку чи уряду Польщі Україна ще не отримала. Нині тривають переговори між перевізниками і міністерством інфраструктури Польщі. Їхні результати в Україні очікують найближчим часом.

Польські перевізники в рамках протесту повністю заблокували проїзд вантажного автотранспорту на двох пропускних пунктах: "Ягодин – Дорогуськ" та "Рава-Руська – Гребенне".

Пропускають лише гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт. У напрямку України учасники акції пропускають по одній або кілька машин за годину.

Зараз ви читаєте новину «Польські перевізники заблокували переходи на кордоні з Україною, але вимог не надали - Деркач». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі