вівторок, 07 листопада 2023 22:32

Польські перевізники перекрили проїзд для українських вантажівок

Польські перевізники перекрили проїзд для українських вантажівок
Заблоковано рух вантажівок на ПП "Ягодин – Дорогуськ" та "Рава-Руська – Гребенне". Фото: Wojtek Radwanski

Польські перевізники в рамках протесту повністю заблокували проїзд вантажного автотранспорту на двох пропускних пунктах: "Ягодин – Дорогуськ" та "Рава-Руська – Гребенне".

Пропускають лише гуманітарні вантажі та пасажирський транспорт. Про це повідомив у Фейсбуці заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Сергій Деркач.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Заборона на експорт українського зерна: економіст пояснив, як вийти з ситуації

"Станом на зараз "Ягодин - Дорогуськ" - блокується виїзд з України та виїзд із Польщі. Тобто пункт пропуску заблокований повністю. "Краківець - Корчова". Виїзд з України ще можливий, заїхати в Україну - ні. "Рава-Руська - Гребенне". За останньою інформацією від наших прикордонників, перевізники заблокували і виїзд від нас. Тобто рух заблокований повністю також", - йдеться у повідомленні.

У напрямку України учасники акції пропускають по одній або кілька машин за годину.

Сьогодні до Польщі виїхали через Ягодин 33 вантажівки, через Краківець - 265, через Раву-Руську - 203.

У понеділок, 7 листопада, польські перевізники розпочали блокаду руху вантажівок біля трьох найбільших пунктів пропуску на кордоні між Польщею й Україною: "Корчова–Краківець", "Гребенне–Рава Руська", "Дорогуськ–Ягодин".

Протест офіційно зареєстровано польськими перевізниками в місцевих органах влади до 3 січня 2024 року.

Серед вимог перевізників до уряду Польщі - повернення практики дозволів для українських перевізників; посилення для іноземних перевізників правил перевезень за ЄКМТ (Європейська конференція міністрів транспорту); неможливість реєструвати компанії у Польщі, якщо їхня фінансова діяльність відбувається не на території ЄС; створення окремої черги для автомобілів на номерах країн ЄС; створення окремої черги на всіх кордонах для порожніх фур, отримання доступу до української системи "Шлях".

Зараз ви читаєте новину «Польські перевізники перекрили проїзд для українських вантажівок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі