вівторок, 25 червня 2024 23:58

На Укрзалізниці викрили корупційну схему на понад 17 млн

На Укрзалізниці викрили корупційну схему на понад 17 млн
На Укрзалізниці викрили корупційну схему. Фото: УНІАН

Національне антикорупційне бюро України і Спеціалізована антикорупційна прокуратура викрили організовану групу на заволодінні грошовими коштами "Укрзалізниці" під час ремонту колійних машин.

Внаслідок цієї корупційної схеми зазнано збитків на суму понад 17 мільйонів гривень, повідомляють пресслужби НАБУ і САП.

Впродовж квітня 2021 - лютого 2022 років колишній директор виробничого структурного підрозділу "Черкаський колійний ремонтно-механічний завод" філії "Центр ремонту та експлуатації колійних машин домігся обрання наперед визначених компаній переможцями закупівлі послуг з ремонту колійних машин.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мати глави управління СБУ купила елітну нерухомість - ЗМІ

"Проте такий ремонт фактично не проводився, а члени організованої групи підробляли документи, які свідчили про начебто виконання робіт низкою підприємств з ознаками фіктивності", - йдеться у повідомленні.

Про підозру повідомили п'ятьом учасникам організованої групи, а її керівника затримали. Наразі вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

2 квітня Національне антикорупційне бюро повідомило про викриття організаторів схеми заволодіння на понад 94 млн грн на закупівлях трансформаторів для Укрзалізниці за завищеними цінами. Бюро заявило про затримання групи осіб.

Як встановило слідство, у червні-грудні 2022 року лідер групи через підконтрольних службових осіб Укрзалізниці забезпечив обрання наперед визначеної компанії постачальником силових трансформаторів за завищеною вартістю. Компанія контролювалась громадянином Білорусі.

Згодом "переможець" через зареєстровану у Болгарії контрольовану фірму-прокладку закупив трансформатори у виробника в Узбекистані і перепродав УЗ за ціною, штучно збільшеною майже вдвічі, повідомило НАБУ.

Зараз ви читаєте новину «На Укрзалізниці викрили корупційну схему на понад 17 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі