пʼятниця, 09 вересня 2022 07:47

Спецтема: Війна Росії проти України

Показали гаубиці TRF1, які Франція передасть Україні
3

Франція передасть Україні зняті з озброєння 155-міліметрові причіпні гаубиці TRF1. Дальність їхнього пострілу не перевищує 30 км. Очікується, що зброя стане гарним артилерійським поповненням для української армії та відбиття російських окупантів.

Гаубиці старіші за вже використовувані Збройними силами України самохідні артилерійські установки CAESAR, повідомляє видання L'Opinion. Таке озброєння зараз не використовують сухопутні сили французької армії.

"Франція поставить Україні чергові гаубиці. Цього разу йдеться не про САУ CAESAR, а про старші моделі, TRF1. Вони мають той самий калібр (155 мм), але, на відміну від CAESAR, TRF1 – не встановлюються на вантажівку. Це гаубиця, яка буксирується", – йдеться у матеріалі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: РФ змінює тактику: повідомили останні новини з південного фронту

Франція передасть Україні гаубиці TRF1
Фото: obozrevatel.com
Франція передасть Україні гаубиці TRF1
Франція передасть Україні гаубиці TRF1

Французькі TRF1 виробляла компанія GIAT із 1984 по 1993 рік. Вперше цю артилерійську зброю представили на виставці озброєнь Satory 1979 року. Вона стала заміною 155-міліметровим гаубицям Modele 50 у французькій армії. Згодом на зміну TRF1 країна поставила на озброєння CAESAR.

Озброєння TRF1 призначене для оснащення артилерійських полків піхотних і танкових дивізій. Самостійно може пересуватися зі швидкістю 8 км/год. Має напівавтоматичне заряджання і наведення гідравлічним пристроєм.

TRF1 має дальність пострілу 24 км звичайними снарядами та 30 км – активно-реактивними. Заявлена скорострільність – шість пострілів на хвилину. Розгортання батареї займає до 5 хв. Гармата може долати ухили із кутом 60% і броди глибиною 1,2 м.

Транспортування та постачання боєприпасів раніше здійснювалося вантажівкою Renault TRM 10000. Крім артилерійського розрахунку з семи осіб, авто може вміщати 48 снарядів.

Операторами TRF1, окрім Франції, принаймні на 2017 рік був також Кіпр, а раніше – Саудівська Аравія. До французької армії поставлено 105 гаубиць TRF1. Станом на 2016 рік 12 таких ще залишалися на озброєнні, інші зняли на зберігання.

Зараз гаубиці TRF1 узагалі не використовуються сухопутними силами французької армії. Вони були списані та придбані брокерською компанією S2M-Equipement. Через неї Україна закупила TRF1. Міністерство оборони Франції засвідчило їхню сертифікацію.

У Сполучених Штатах Америки підтвердили постачання в Україну надточних снарядів Excalibur із GPS. Це боєприпаси з GPS-наведенням, вони можуть вразити ціль на відстані 40,5 км.

Зараз ви читаєте новину «Показали гаубиці TRF1, які Франція передасть Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі