пʼятниця, 09 вересня 2022 07:06

Спецтема: Війна Росії проти України

РФ змінює тактику: повідомили останні новини з південного фронту

РФ змінює тактику: повідомили останні новини з південного фронту
У зв'язку з наступом українських військ, в окремих районах Херсонської області підрозділи збройних сил Російської Федерації переходять до тактики терористичних дій. Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Минулої доби противник на півдні зосереджував зусилля на утриманні тимчасово захоплених районів Херсонської, частини Запорізької та Миколаївської областей. Ворог постійно веде повітряну розвідку безпілотниками, продовжує вживати заходів щодо покращення логістичного забезпечення своїх військ.

Російські окупанти продовжують гатити по військових та цивільних об'єктах країни, повідомили вранці 9 вересня у Генеральному штабі Збройних сил України.

"На Південнобузькому напрямку били в районах населених пунктів Архангельське, Нововознесенське, Миролюбівка, Нововоскресенське, Білогірка, Новогригорівка, Шевченкове, Любомирівка, Тернові Поди, Степова Долина, Мирне, Ольгине, Олександрівка і Таврійське", – ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Харківському напрямку звільнили понад 20 населених пунктів

У зв'язку з наступом українських військ в окремих районах Херсонської області підрозділи збройних сил Російської Федерації переходять до тактики терористичних дій стосовно місцевих мирних жителів.

"У населеному пункті Велика Олександрівка окупанти використовують місцеве населення як живий щит. Селище закрите на вʼїзд та виїзд", – звітує Генштаб.

Збройні сили України не лише успішно відбивають атаки ворога, а й намагаються вибити окупантів із захоплених територій. Водночас росіяни продовжують наступ на декількох напрямках, свідчить актуальна карта бойових дій станом на 8 вересня.

Україна повернула під свій контроль 700 кв. км, які були захоплені російськими військами. Йдеться про Харківський та Південнобузький напрямки.

Зараз ви читаєте новину «РФ змінює тактику: повідомили останні новини з південного фронту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі