понеділок, 19 жовтня 2009 15:34

Підприємців, які продаватимуть алкоголь і сигарети дітям, позбавлять ліцензії

Підприємців, які продаватимуть алкоголь і сигарети дітям, позбавлять ліцензії

Прокуратура Києва закликає владу позбавляти ліцензій підприємців, які продають алкоголь і сигарети дітям.

Про це повідомили в прокуратурі Києва.

За поточний рік столичними органами внутрішніх справ складено 449 протоколів про незаконну реалізацію алкогольних напоїв та тютюнових виробів дітям. Винних осіб притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді штрафу.

Водночас, чинне законодавство (ст. 15 закону України Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів) передбачає анулювання ліцензії на право роздрібної торгівлі сигаретами і алкоголем для тих підприємців, які продаватимуть ці товари неповнолітнім. Однак, в результаті перевірки прокуратурою, зазначена норма закону в Києві не застосовується, оскільки міліція не направляє до податкових органів матеріали перевірок за фактами продажу неповнолітнім алкоголю і тютюну для вирішення питання про анулювання ліцензій.

У зв"язку з цим прокуратура Києва внесла до Головного управління МВС України в Києві припис, яким зобов"язала її надавати ДПА матеріали перевірок про незаконний продаж дітям алкоголю і сигарет.

Прокуратура Києва раніше також звернулася до Верховної Ради з пропозицією збільшити розміри штрафів та терміни анулювання ліцензій за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім, для чого необхідно внести зміни в чинне законодавство (Кодекс про адміністративні правопорушення та закон Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв і тютюнових виробів).

Тепер за скоєння зазначеного адміністративного правопорушення законом прямо передбачена відповідальність у вигляді штрафу до 340 гривень, однак мінімальні стягнення, що застосовуються до реалізаторів тютюну та алкоголю, сьогодні є неефективними.

Раніше, у вересні цього року, прокуратура Києва ініціювала збільшення штрафів за продаж алкогольних напоїв та тютюнових виробів неповнолітнім.

За матеріалом Корреспондент.net

Зараз ви читаєте новину «Підприємців, які продаватимуть алкоголь і сигарети дітям, позбавлять ліцензії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі