субота, 05 листопада 2022 04:54

Спецтема: Війна Росії проти України

Під час евакуації родина з Харкова вивезла 50 тварин в одному легковику

Під час евакуації родина з Харкова вивезла 50 тварин в одному легковику
З Харкова вивезли 50 тварин. Фото :Українська правда

50 тварин в одному легковику вивезла харківська родина з-під обстрілів.

Рятували не лише власних домашніх улюбленців, а й тих, кого раніше залишили господарі або викинули з ветеринарних клінік, повідомляє ТСН.

"Собак було 16, всього, напевно, штук 50 живих душ - ще кролики, морські свинки, папуги, шиншили. Чого там тільки немає. Люди бігли, виносили все, що можна, все живе. У клітинах, акваріум стояв між поверхами з черепахою. Все, що можна – ми забрали, все, що влізло", – розповідає жінка.

Коли родина виїжджала під час обстрілів, то речей майже не взяла з собою.

"Всі в одній клітці, ніхто не бився, тиша була, свинки теж по банках. Папуги вилітали і літали по салону, черепаха по торпеді бігала... В машині була така тиша, настільки треба було вирватися звідти", – пригадує жінка.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прикордонники показали залишки "русского мира" на Харківщині

Так і їхали чотири сотні кілометрів до селища на Кіровоградщині – місцеві волонтери, які приготували для переселенців будинок, були вражені побаченим.

Чимало чотирилапих чи пернатих переселенців розібрали місцеві жителі, інші досі чекають на нових господарів.

Родина мріє повернутися до рідного Харкова і привезти деяких евакуйованих тварин. За ними, певні, ще повернуться господарі.

Бойові дії на території Харківщини тривають, ворог регулярно обстрілює область і Харків.

З початку осені ЗСУ звільнили 544 населені пункти області. На 20 жовтня в російській окупації лишається 1,8% території області – 32 населені пункти.

Російська Федерація все ще зберігає територіальні претензії на Харківську область, попри масові втрати під час нещодавніх українських контрнаступів, повідомили американські військові аналітики.

Зараз ви читаєте новину «Під час евакуації родина з Харкова вивезла 50 тварин в одному легковику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі